Αθλητισμός

Λιβάγια Ολιβέιρα: Τελείωσε η διορία – Τι θα αποφασίσει ο Κονέ

Λιβάγια Ολιβέιρα: Τελείωσε η διορία – Τι θα αποφασίσει ο Κονέ
Λιβάγια Ολιβέιρα: Στις 30 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Κονέ «είχε πάρει από τη διοίκηση ένα χρονικό περιθώριο είκοσι ημερών για το χειρισμό των δύο υποθέσεων».

Ο Παναγιώτης Κονέ είναι, από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, οριστικά ο διάδοχος του Ίλια Ίβιτς στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, μετά από απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Λίγες ώρες, μετά το «διαζύγιο» με τον Σέρβο, οι «κιτρινόμαυροι» οριστικοποίησαν κι ακολούθως ανακοίνωσαν την πρόσληψη του 33χρονου, παλιού άσου της ομάδας, ο οποίος επιστρέφει στην «Ένωση» σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2020 λοιπόν, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Κονέ «είχε πάρει από τη διοίκηση ένα χρονικό περιθώριο είκοσι ημερών για το χειρισμό των δύο υποθέσεων», οι οποίες αφορούν στην ανανέωση της συνεργασίας με το Μάρκο Λιβάγια και το Νέλσον Ολιβέιρα. Ο νέος τεχνικός διευθυντής ανέλαβε καθήκοντα στις 23 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ακόμα κι αν υπάρξει η υπόθεση ότι πήρε την εντολή από τη διοίκηση στις 30 Δεκεμβρίου, το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί κάτι. Τόσο ο Κροάτης όσο και ο Πορτογάλος, αμφότεροι σκόρερ στο ματς με 2-1 επί του Ατρόμητου, παραμένουν ελεύθεροι να διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν για το καλοκαίρι, δεδομένου ότι τα συμβόλαιά τους εκπνέουν στις 30 Ιουνίου του 2021.

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου, διέρρευσε πως ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ «ζήτησε 20 μέρες για να χειριστεί τα θέματα Λιβάγια και Ολιβέιρα». Όμως, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει και δημοσίευμα της SPORTIME, πέρασαν. Καμία εξέλιξη. «Και φυσικά, όχι με ευθύνη Κονέ. Τι ευθύνη μπορείς να ζητήσεις για κάτι που είναι 100% υπεράνω του; Το μάρμαρο θα πληρώσει στο φινάλε, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα των παλινωδιών που διαιωνίζουν μια άκρως προβληματική κατάσταση».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διαφορά στο οικονομικό εξακολουθεί να υπάρχει αν και όσο ο χρόνος κυλάει κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει αν αυτό θα αποδειχθεί προς όφελος της ΑΕΚ και του γενικότερου κλίματος στην ομάδα. Σίγουρα από την έλευση του Χιμένεθ και μετά, οι δύο πιο «υψηλόμισθοι» παίκτες του τμήματος παρουσιάζονται πολύ πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί.

Όμως, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, όσο εκκρεμεί το θέμα του συμβολαίου τους… Να αναφέρουμε πως ο Μάρκο Λιβάγια έφτασε τις 100 συμμετοχές με την ΑΕΚ στη Super League, κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, σκόραρε δηλαδή, αλλά υπέπεσε και για πρώτη φορά σε πέναλτι, όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα της Super League.

Ο 28χρονος Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ έφτασε τους 100 αγώνες στη Super League, από το καλοκαίρι του 2017, που ήλθε στην Ελλάδα. Σε αυτούς τους αγώνες έχει πετύχει 27 γκολ, αφού σκόραρε και σε βάρος του Ατρομήτου για πρώτη φορά, και έχει δώσει 17 ασίστ, ενώ έχει κερδίσει δύο πέναλτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments