Ελλάδα

Κατερίνα Τσάβαλου: Έχασε δουλειά γιατί αρνήθηκε να συναινέσει

Κατερίνα Τσάβαλου: Έχασε δουλειά γιατί αρνήθηκε να συναινέσει
Κατερίνα Τσάβαλου: Άλλη μια γυναίκα καταγγέλλει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από μια σειρά γυναίκες που αναφέρονται σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης που έχουν βιώσει. Η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε για την παρενόχληση που δέχτηκε στο θέατρο και τόνισε ότι στον χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν κοπέλες.

Μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της, δεκάδες είναι οι γυναίκες που έχουν βρει το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν και αυτές. Άλλες αθλήτριες, φοιτήτριες στο ΑΠΘ, γυναίκας από τον χώρο της πολιτικής (Ζέφη Δημαδάμα), της δημοσιογραφίας (Έλλη Στάη), αλλά και παρουσιάστριες όπως η Μάιρη Συνατσάκη.

Η Κατερίνα Τσάβαλου με συνέντευξή της στα ΝΕΑ εξομολογήθηκε τη δική της δυσάρεστη εμπειρία, η οποία προέκυψε στο θέατρο. Όταν αρνήθηκε, όπως λέει η ίδια, να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη, έχασε τελικά τη δουλειά.

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός, για να καταλήξει ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους.

«Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά».

Δείτε όσα είχε πει πριν λίγο καιρό σε εκπομπή του Mega:

Να θυμίσουμε ότι για τον βιασμό της βγήκε και μίλησε η κοπέλα για την οποία έκανε καταγγελία η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Αυτά ήταν τα λόγια της 11χρονης τότε αθλήτριας ιστιοπλοΐας.

Ήταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments