Κόσμος

ΗΠΑ κορωνοϊός: Τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τους νεκρούς της χώρας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τους νεκρούς της χώρας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Η χώρα είναι αντιμέτωπη από την αρχή του χειμώνα με φοβερή έξαρση της πανδημίας.

Δύσκολες ημέρες για τους Αμερικανούς, που προσπαθούν να βγουν αλώβητοι από την πανδημία του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα. Η κατάσταση ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα τελευταία στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, ο απολογισμός των θυμάτων της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε χθες τον αριθμό των νεκρών που θρήνησε η χώρα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας 405.400 θανάτους, με άλλα λόγια περισσότερα θύματα από τους νεκρούς της σε όλον τον Β΄ ΠΠ, που είχαν ανέλθει σε 405.399, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Βετεράνων.

Στα τέλη Απριλίου, ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνούσε τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ, ορόσημο με βαρύ συμβολισμό στις ΗΠΑ, καθώς η σύρραξη αυτή παραμένει ανοιχτό τραύμα για τους πολίτες. Οι ΗΠΑ, με βάση τους επίσημους απολογισμούς, είναι η χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, αν και ορισμένες άλλες χώρες καταγράφουν βαρύτερους απολογισμούς κατ’ αναλογία προς τους πληθυσμούς τους (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο).

Έπειτα από το πρώτο κύμα την άνοιξη και κατόπιν την αναζωπύρωση του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι αντιμέτωπη από την αρχή του χειμώνα με φοβερή έξαρση της πανδημίας. Περίπου 122.000 άνθρωποι νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία με την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του COVID Tracking Project, που αναλύει καθημερινά την επιδημιολογική κατάσταση.

Ως εδώ πάνω από 24,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Αλλά ο αριθμός τους θεωρείται πως είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, με δεδομένο το ότι αρχικά δεν γίνονταν τεστ. Πλέον, οι Αμερικανοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου.Όμως θα χρειαστούν μήνες για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία. Μέχρι στιγμής περίπου 14,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των δύο εμβολίων η κατεπείγουσα χρήση των οποίων έχει εγκριθεί στη χώρα (Pfizer/BioNTech, Moderna). Και μόλις 2,2 εκατομμύρια έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments