Αθλητισμός

Λίβερπουλ: Ποιος έχει την ευθύνη της ήττας – Το σχόλιο από τον Κλοπ

Λίβερπουλ: Ποιος έχει την ευθύνη της ήττας – Το σχόλιο από τον Κλοπ
Λίβερπουλ: Έφτασε τους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2000. 

Τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη στη φετινή Premier League έκανε απόψε η Μπέρνλι με το 1-0 επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, στο πλαίσιο της 18ης (εξ αναβολής) αγωνιστικής. Το γεγονός ότι οι πρωταθλητές δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση εδώ και καιρό το δείχνουν τα αποτελέσματά τους, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα περίμεναν πως θα έχανε βαθμούς από την 17η (μέχρι πριν την έναρξη του ματς) της κατάταξης, Μπέρνλι.

H Λίβερπουλ λοιπόν, ηττήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου (0-1) από την Μπέρνλι στην Premier League, χάνοντας για πρώτη φορά στο Άνφιλντ μετά από 69 αγώνες στο πρωτάθλημα (55 νίκες και 13 ισοπαλίες) και την ήττα (1-2) από την Κρίσταλ Πάλας τον Απρίλιο του 2017.

Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο εντός έδρας στην κορυφαία αγγλική ιστορία, μετά από 86 παιχνίδια της Τσέλσι που έληξε τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να σημειώσει γκολ, μετά το ίδιο διάστημα στον πάγκο της Μάιντζ στην Bundesliga, μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2006, σύμφωνα  με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η Λίβερπουλ έφτασε τους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2000.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Μπέρνλι στην Premier League εναντίον πρωταθλητών. Το είχε καταφέρει επίσης εναντίον της Τσέλσι τον Αύγουστο του 2017. Μάλιστα από τη σεζόν 2017 με 2018, η Μπέρνλι είναι η μόνη ομάδα με δύο νίκες εκτός έδρας  απέναντι στην ομάδα που είχε κατακτήσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν.

«Είχαμε αρκετές  ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαμε να τις ολοκληρώσουμε. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό και στο τέλος υπήρχε εκείνο το πέναλτι. Ο Άλισον μου είπε ότι δεν άγγιξε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον είδα καλά. Εργαζόμαστε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κάτι δεν λειτούργησε. Έχω την ευθύνη της ήττας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Να αναφέρουμε πως τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες μετρά, πλέον, η Λίβερπουλ, η οποία συμπλήρωσε πάνω από ένα μήνα χωρίς «τρίποντο». Έχει να νικήσει από τις 19 Δεκεμβρίου και το 7-0 στο Λονδίνο επί της Κρίσταλ Πάλας, ενώ αυτή ήταν η πρώτη της ήττα μέσα στο Άνφιλντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments