Αθλητισμός

Μάρκους Φόστερ Παναθηναϊκός: Τελειώνει ο Αμερικανός – Ψάχνουν αντικαταστάτη οι “πράσινοι”

Μάρκους Φόστερ Παναθηναϊκός: Τελειώνει ο Αμερικανός – Ψάχνουν αντικαταστάτη οι “πράσινοι”
Μάρκους Φόστερ Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του έμπειρου αθλητή.

Ο Όντεντ Κάτας έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εδώ και λίγες ημέρες. Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Μια από αυτές είναι του σούτινγκ γκαρντ καθώς ο Μάρκους Φόστερ δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να βγουν στην αγορά για την απόκτησή ενός παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό.

Ο Μάρκους Φόστερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ από τη Χάποελ Χολόν, αφού πέρυσι αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους «μπόμπερ» του BCL. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να περάσει με επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του και δεν προσαρμόστηκε στο ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό και βρίσκεται πια στην πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με το snda.gr το DNP απέναντι στη Χίμκι δεν ήταν τυχαίο και ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά αγώνων που ο Αμερικανός σκόρερ δεν χρησιμοποιείται ή παίζει για πολύ λίγα λεπτά. Το τελευταίο διάστημα είναι φανερό πως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν υπολογίζουν πλέον στον 25χρονο και για τον λόγο αυτό σκοπεύουν να τον αντικαταστήσουν. Στη rookie season του στην Euroleague ο Φόστερ μετράει 6,4 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ ανά ματς, ύστερα από 17 εμφανίσεις και 14′ στο παρκέ κατά μέσο όρο.

Λίγα λόγια για τον Μάρκους Φόστερ

Αφού δεν επιλέχθηκε στο NBA Ντραφτ του 2018, ο Φόστερ εντάχθηκε στους Σακραμέντο Κινγκς για το NBA Σάμερ Λιγκ 2018. Στις 2 Αυγούστου 2018, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Γουοντζού Ντονγκμπού Πρόμι από τη Νότια Κορέα.Στις 17 Οκτωβρίου 2018, κατέγραψε 47 πόντους (ρεκόρ σταδιοδρομίας), με 16/27 δίποντα, εννέα ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα στη νίκη με 117-1116 επί της Τσανγκγουόν ΛΓ Σέικερς.

Σε 51 αγώνες για την ομάδα, τελείωσε τη σεζόν ως τέταρτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 25,2 πόντους, μαζί με 5,2 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ ανά αγώνα. Στις 28 Μαρτίου 2019, ο Φόστερ υπέγραψε με την λιβανέζικη Σαμπβίλ ΣΚ για το υπόλοιπο της σεζόν. Τον Ιούνιο του 2019, ο Φόστερ έγινε εντάχθηκε στους Ορλάντο Μάτζικ για ΝΒΑ Σάμερ Λιγκ 2019.

Στις 31 Ιουλίου 2019, υπέγραψε με την ισραηλινή Χαπόελ Χολόν για τη σεζόν 2019-20.Στις 11 Οκτωβρίου 2019, κατέγραψε 20 πόντους στο ντεμπούτο του, με 7/12 δίποντα, μαζί με έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ στη νίκη με 103-86 επί της Μακάμπι Ασντόντ.Στις 9 Νοεμβρίου 2019, κατέγραψε 29 πόντους (ρεκόρ σεζόν), με 6/9 τρίποντα, οδηγώντας τη Χολόν στη νίκη με 92-73 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά. Στις 21 Ιουνίου 2020, ο Φόστερ υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 ετών με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments