Ελλάδα

Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων: Σήμερα η απόφαση της επιτροπής για την επιστροφή στα θρανία

Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων: Σήμερα η απόφαση της επιτροπής για την επιστροφή στα θρανία
Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων: Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα των προηγούμενων ημερών.

Με ανυπομονησία περιμένουν γονείς, μαθητές και καθηγητές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων. Σήμερα, θα συνεδριάσει η επιτροπή και αφού εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα θα δώσει ή όχι το “πράσινο” φως για να χτυπήσει το κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι η 1η Φεβρουαρίου, καθώς όπως τονίζουν ειδικοί, αλλά και κυβερνητικά στελέχη εδώ και μέρες, οι μαθητές και η επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον είναι η «πρώτη προτεραιότητα». Οι ειδικοί θα κρίνουν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και από το άνοιγμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το απόγευμα.

Τα μέλη της επιτροπής φαίνονται προβληματισμένα για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων, ωστόσο στην πλειοψηφία τους είναι θετικοί στο να δώσουν το «ok».

Oι περισσότεροι πιστεύουν πως θα ήταν καλό να γίνει το άνοιγμα λίγο αργότερα και όχι αυτή την προσεχή εβδομάδα, ώστε να εκτιμηθούν καλύτερα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Αυτό θα δώσει ταυτόχρονα και τον χρόνο στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία να οργανωθούν καλύτερα. Υπάρχουν ωστόσο και «φωνές» που διαφωνούν με τα δια ζώσης μαθήματα και θεωρούν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Óôéãìéüôõðï áðü ôï 2ï Ãåíéêü Ëýêåéï ÊáéóáñéáíÞò, ôï ïðïßï Ýêëåéóå ìåôÜ ôïí åíôïðéóìü èåôéêïý êñïýóìáôïò êïñùíïúïý, ôçí ÔåôÜñôç 16 Óåðôåìâñßïõ 2020.(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Στο άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των γυμνασίων και των λυκείων, αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν».

Αποφασίζουν και για το άνοιγμα καταστημάτων ΟΠΑΠ:

Εκτός των σχολείων της δευτεροβάθμιας, η επιτροπή θα συνεδριάσει και για το άνοιγμα σε άλλους τομείς όπως τα καταστήματα ΟΠΑΠ. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, κάτω όμως από πολύ αυστηρά και εξειδικευμένα μέτρα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι, ενώ θα παρθούν αποφάσεις και για τα χιονοδρομικά κέντρα, κάτι που θα σημαίνει πως για την συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούν να γίνουν και μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments