Διεθνή

Γαλλία: Μόνο με αρνητικό τεστ PCR η είσοδος πλέον στη χώρα

Γαλλία: Μόνο με αρνητικό τεστ PCR η είσοδος πλέον στη χώρα
Γαλλία: Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και θα αφορά τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη λήψη νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωρά η Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν τους υπόλοιπους 26 Ευρωπαίους ηγέτες κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διεξήχθη χθες ψηφιακά, η χώρα του θα απαιτεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (24/1) να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό στον SARS-CoV-2 τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR, μοριακό τεστ), που θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, οι περισσότεροι ταξιδιώτες από όλα τα κράτη, χωρίς να εξαιρούνται τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν θέλουν να εισέλθουν στη γαλλική επικράτεια.

Από το μέτρο θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που χρειάζεται να περνούν τα σύνορα καθώς και όσοι μετακινούνται με χερσαία μέσα, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είχε ήδη αποφασίσει τη 14η Ιανουαρίου να επιβάλλει τον κανόνα αυτόν στους ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ. Και σε εκείνη την περίπτωση, είχε ανακοινωθεί ότι εργαζόμενοι που χρειάζεται να περνούν τα σύνορα και «απαραίτητοι» εργαζόμενοι θα εξαιρούνταν. Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, η προσέγγιση του κ. Μακρόν ταυτίζεται με αυτές «πολλών Ευρωπαίων ομολόγων του».

Στη Στοκχόλμη, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση των επιδημιών παρότρυνε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν «για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων» για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας «εντός των προσεχών εβδομάδων», ώστε «να προφυλαχθούν» τα συστήματα υγείας, καθώς και για «να επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού».

Συνεχίζονται τα υψηλά νούμερα στα κρούσματα:

Στη Γαλλία, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού κοντεύει τους 72.000 νεκρούς, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά χθες (21/1) το όριο των 20.000 και μοιάζει να σχηματοποιείται το φάσμα του τρίτου lockdown. Η απόφαση Μακρόν ανακοινώθηκε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής μέσω βιντεοδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «την πολύ σοβαρή υγειονομική κατάσταση» σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας.

Τονίζοντας ότι «πρέπει να απευθύνεται ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια που δεν είναι απολύτως απαραίτητα», η φον ντερ Λάιεν ν συμπλήρωσε ότι έχει «μεγάλη σημασία να συνεχίσει να λειτουργεί η ενιαία αγορά, δηλαδή να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή απαραίτητων εργαζομένων και εμπορευμάτων μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments