Πολιτική

Σακελλαροπούλου – Πιερρακάκης: Συνάντηση και συζήτηση για τον σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού

Σακελλαροπούλου – Πιερρακάκης: Συνάντηση και συζήτηση για τον σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού
Σακελλαροπούλου - Πιερρακάκης: Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας και ο κ. Πιερρακάκης από την πλευρά του ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για θέματα των αρμοδιοτήτων του, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού όσων είναι 80 με 84:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας στις 6 το απόγευμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 80-84 ετών, που θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο με τους εξής τέσσερις τρόπους.

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σε τέσσερις φάσεις και με δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στα νησιά. Την επισήμανση έκανε ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, Ταξίαρχος, Αρίστος Περρής. Όπως είπε ο κ. Περρής, τον σχεδιασμό για την εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων κατά του κορωνοϊού στα νησιά αναλαμβάνει το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μαζικός αναμένεται να είναι ο εμβολιασμός σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων. Εκεί δεν θα ισχύσει η προτεραιοποίηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments