Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ προγράμματα: Αυτό θα είναι το πρώτο πρόγραμμα για ανέργους το 2021

ΟΑΕΔ προγράμματα: Αυτό θα είναι το πρώτο πρόγραμμα για ανέργους το 2021
ΟΑΕΔ προγράμματα: Στα «σκαριά» βρίσκεται το πρώτο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων για το 2021 και θα αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Στα «σκαριά» βρίσκεται το πρώτο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων για το 2021 και θα αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ επιχειρεί η νέα δράση να δημοσιοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.

Ποιους αφορά

Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών που θα αποφέρει στους δικαιούχους 558 ευρώ καθαρά για 22 μέρες το μήνα με εξάωρη εργασία. Η νέα δράση θα αφορά 5.000 ανέργους  ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Google.

Από το πρόγραμμα του Οργανισμού σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης από ΟΑΕΔ-Google 75 ωρών ολοκλήρωσαν συνολικά 3.086 νέοι άνεργοι, και έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Όσο αφορά τις υπόλοιπες 2.000 θέσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέες αιτήσεις μετά από πρόκληση που θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ. Αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν άνεργοι έως 29 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται επτά προγράμματα του Οργανισμού. Μέσα από τα αυτά μπορούν να επωφεληθούν άμεσα 38.600 άνεργοι με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Δείτε αναλυτικά τα επτά προγράμματα του ΟΑΕΔ

  • Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.
  • Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.
  • Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
  • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments