Πως Να

Πώς να κάνω δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό

Πώς να κάνω δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό
Τεστ κορωνοϊός: Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τσεκάρουν αν έχουν «κολλήσει» από τον ιό.

Η πανδημία για τον κορωνοϊό έχει ανησυχήσει τους πάντες. Ο ιός είναι «ύπουλος», άλλωστε πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει χωρίς να το καταλάβουν, ειδικά αν είναι ασυμπτωματικοί. Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι να προσέχουμε, αλλά και να κάνουμε το τεστ για τον κορωνοϊό, αν έχουμε την ευκαιρία ή νιώσουμε περίεργα συμπτώματα.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ αρκεί να το δηλώσουν στην παρακάτω πλατφόρμα: https://testing.gov.gr/#/.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ:

«Φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Μια πτυχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος μας είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας.

Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

Δείτε την αίτηση για το τεστ κορωνοϊού

Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments