Πολιτική

Σταμπουλίδης νέα μέτρα: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown και για τα πολλαπλά SMS

Σταμπουλίδης νέα μέτρα: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown και για τα πολλαπλά SMS
Σταμπουλίδης νέα μέτρα: Σκληρή κριτική έκανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σε όσους στέλνουν παραπάνω SMS από ότι έχει οριστεί.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων υπηρεσιών που αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από την εισήγηση των ειδικών, είναι δεδομένα ένα ρίσκο σε συνθήκες πανδημίας, αλλά το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι αν τηρούνται τα μέτρα δεν θα υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού.

Όμως, οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού έξω, κυρίως, από μεγάλα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκαλούν έντονη ανησυχία.

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες Σάββατο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των δύο πόλεων.

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει», τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έκτος από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή. Τόνισε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

«Οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών», διευκρίνισε.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα

Ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο και οι επιχειρηματίες περιμένουν να συνεχιστεί και σήμερα, η αυξημένη επισκεψιμότητα στα μαγαζιά.

Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά σήμερα έως τις 8 το βράδυ και αναφορικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα έτσι ώστε να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Και την επόμενη Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά

Χθες Σάββατο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments