Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές

Ζέττα Μακρή: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές
Ζέττα Μακρή: «Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προέβη η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατόπιν της έκτασης και του σχολιασμού σχετικά με την πρωινή της τοποθέτηση για επιβολή προστίμων σε μαθητές.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις της σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ακολουθεί η ανάρτησή της στο Twitter της:

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, και ειδικά με τους μαθητές μας, έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Μακρή.

Θυμίζουμε πως φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής (24 Ιανουαρίου) στην πρωινή εκπομπή του Mega και ρωτήθηκε για όλα. Ανάμεσα σε αυτά και το αν τα παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο αν δεν ακολουθήσουν τα μέτρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ζέττα Μακρή είπε: «Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Η υφυπουργός Παιδείας ρωτήθηκε επίσης για το αν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους μετά το σχολείο, όπως π.χ. το δίωρο για τα ψώνια. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, δεν γνωρίζει αν υπάρχει χρονικός περιορισμός αλλά αυτό που ξέρει είναι πως ο χρόνος για την επιστροφή στο σπίτι δεν θα είναι απεριόριστος.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25

Και όπως ήταν αναμενόμενο, επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας σχετικά με την επιβολή προστίμων σε μαθητές, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση. Πρώτος αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τμήματος Παιδείας. Σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η πολύμηνη προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας. «Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Twitter. Και η ανάρτηση του κου Χρηστίδη καταλήγει με την προτροπή, «ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

Επικριτική ήταν και η στάση του ΜέΡΑ25. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση μέσω της υφυπουργού Παιδείας προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments