Διεθνή

ΗΠΑ: Παράταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης – Στη λίστα και η Ελλάδα

ΗΠΑ: Παράταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης – Στη λίστα και η Ελλάδα
ΗΠΑ: Στόχος να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Υπεγράφη τη Δευτέρα (25/1) από τον Τζο Μπάιντεν το σχετικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες στους περισσότερους αλλοδαπούς που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Νότια Αφρική. Με την εντολή αυτή επιβάλλεται επίσης εκ νέου η απαγόρευση εισόδου, που επρόκειτο να λήξει σήμερα, Τρίτη, για σχεδόν όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν βρεθεί πρόσφατα στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και 26 χώρες της Ευρώπης που έχουν ανοιχτά τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια.

Οι 26 ευρωπαϊκές χώρες που συμπεριλαμβάνονται στην απαγόρευση αποτελούν μέρος της ζώνης Σένγκεν. Συγκεκριμένα είναι οι χώρες:

Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος, τότε, πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί στις 26 Ιανουαρίου. Ωστόσο, το επιτελείο του νέου πλανητάρχη ανέφερε πως αυτή η προεδρική απόφαση θα ακυρωνόταν αμέσως μετά την ορκωμοσία του Δημοκρατικού. Και έτσι έγινε.

«Με την πανδημία να επιδεινώνεται και τις πιο μεταδοτικές παραλλαγές του κορωνοϊού να εξαπλώνονται, δεν είναι τώρα η ώρα να άρουμε τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια», εξήγησε η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Επίσης, η επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι πρόκειται να υπογράψει αργότερα μια άλλη εντολή, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα αεροσκάφη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους επιβάτες ηλικίας άνω των δύο ετών.

Ξεπέρασαν το όριο των 25 εκατoμμυρίων τα κρούσματα στις ΗΠΑ:

Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται με τον αριθμός των κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει το 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και την ώρα που αρκετές πολιτείες σπεύδουν να επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού, ενώ παράλληλα ταυτοποιούνται παραλλαγμένα, ακόμη πιο μολυσματικά στελέχη του ιού.

Ορισμένες πολιτείες, όπως η Βόρεια Ντακότα και η Δυτική Βιρτζίνια, έχουν ήδη αξιοποιήσει πάνω από το 83% των δόσεων που τους παραδόθηκαν για να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους, κατά τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Κυριακή. Η Βιρτζίνια έχει προχωρήσει στους λιγότερους εμβολιασμούς, έχει αξιοποιήσει το 42% των δόσεων που προμηθεύτηκε. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν γίνει 21,8 εκατομμύρια εμβολιασμοί ως εδώ, δηλαδή έχει ανοσοποιηθεί περί το 6% του πληθυσμού της χώρας. Τα δύο εμβόλια η χρήση των οποίων έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής χορηγούνται σε δύο δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments