Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: «Κόκκινη» η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια λόγω επιδημιολογικού φορτίου

Κορωνοϊός ενημέρωση: «Κόκκινη» η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια λόγω επιδημιολογικού φορτίου
Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα με την Αττική να βρίσκεται «στο κόκκινο» και σήμερα με πάνω από τα μισά νέα κρούσματα του 24ώρου.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24 ωρών στην Ελλάδα. «Τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από την βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε άνοδο των κρουσμάτων σε όλη την Αττική» είπε, κάνοντας λόγο για «εκτόξευση» της τάξης του 45%!

2.800 είναι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική σήμερα σύμφωνα με την καθηγήτρια, ενώ Πανελλαδικά, ο κυλιώμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 625 κρούσματα την ημέρα. Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν 27.000 τεστ κατά μέσο όρο με την κυρία Παπαευαγγέλου να σημειώνει πως η αύξηση του επιδημιλογικού φορτίου αποτελεί «πονοκέφαλο».

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη» και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Το πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοινώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

«Στόχος είναι να καταφέρουμε να καθυστερήσουμε το τρίο κύμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Τώρα είναι η ώρα που προέχει η πρόληψη», συνέχισε, προειδοποιώντας πως ο Φεβρουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας και υπογραμμίζοντας πως στην Αττική η κάλυψη απλών κλινών στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 43%, και σε 61% στις ΜΕΘ COVID. «Στην Αττική, ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε σημεία σημαντικής αύξησης έως και 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments