Αθλητισμός

Σουντανί συμβόλαιο: Αυτή είναι η νέα του ομάδα

Σουντανί συμβόλαιο: Αυτή είναι η νέα του ομάδα
Σουντανί συμβόλαιο: Βρήκε «στέγη» για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μπορεί ο Χιλάλ Σουντανί να αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν από το ρόστερ του Ολυμπιακού, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του αλλά βρήκε τον επόμενο «σταθμό» στην καριέρα του.

Ο Αλγερινός επιθετικός λοιπόν, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με τα «χρώματα» της Αλ-Φατέχ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα (30 Ιανουαρίου) την απόκτηση του 33χρονου άσου. Στη νέα ομάδα του ο Σουντανί, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ελληνική ομάδα και συμφώνησε να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 22.

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στάθηκε άτυχος στο πέρασμα του από τους ερυθρόλευκους καθώς τραυματίστηκε δύο φορές στο γόνατο και πλέον, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ-Φατέχ, ομάδα που βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η διεθνής σταδιοδρομία του μέχρι σήμερα

Τον Φεβρουάριο του 2011, ο Σουντανί επιλέχθηκε στην Εθνική Αλγερίας Α’ για το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής του 2011 στο Σουδάν. Στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας εναντίον της Ουγκάντα, ο Σουντανί ξεκίνησε τον αγώνα και σημείωσε γκολ στο 61ο λεπτό, καθώς η Αλγερία κέρδισε με 2-0.

Στον δεύτερο αγώνα εναντίον της Γκαμπόν, σκόραρε 2 γκολ στο 71ο και στο 90ο λεπτό. Ωστόσο, η Αλγερία κατάφερε μόνο να έρθει ισοπαλία με 2-2. Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε στους υπόλοιπους αγώνες της διοργάνωσης, κατάφερε να αναδειχθεί ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ.

Στις 14 Μαΐου 2011, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Αλγερίας για έναν αγώνα της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2012 εναντίον του Μαρόκου. Στις 4 Ιουνίου 2011, έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στη θέση του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 79ο λεπτό του αγώνα. Με την Αλγερία, έχει αγωνιστεί στα Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2013, του 2015 και του 2017, καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Όσο για το πότε ήρθε στην ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή τους στις 18 Ιουνίου 2019. Όσο για το πού ήταν πιο πριν, στις 27 Μαΐου 2013, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με κόστος μεταγραφής ύψους 900.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments