Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης Ολυμπιακός: 1-3

Απόλλων Σμύρνης Ολυμπιακός: 1-3
Απόλλων Σμύρνης Ολυμπιακός: Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν νικηφόρα από το «Γεώργιος Καμάρας».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League. Αχμέντ Χασάν (31ο λεπτό, 90 + 3ο λεπτό) και Γιαν Εμβιλά (72ο λεπτό) τα γκολ των «ερυθρόλευκων» που έφτασαν στην τέταρτη διαδοχική νίκη τους και επέστρεψαν στο +14 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά φάσεις άργησαν να έρθουν. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 19ο λεπτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη, ο Χασάν έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νταβίνο Βερχούλστ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε στην αριστερή του γωνία το φάουλ του Φορτούνη στο 26ο λεπτό αλλά η τρίτη φορά ήταν και η… φαρμακερή.

Από σέντρα του Θανάση Ανδρούτσου, ο Γκουστάβο Λουίζ-Ντομίνγκες απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα κι από κοντά ο Χασάν έκανε το 0-1 στο 31ο λεπτό. Έξι λεπτά μετά, ο Βερχούλστ θέλησε να βρει συμπαίκτη του, ωστόσο πάσαρε στον Χασάν, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, όμως, να σώζει στο πλασέ του Αιγύπτιου, διορθώνοντας το λάθος του. Μοναδική καλή στιγμή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρώτο μέρος, ένα αναιμικό σουτ του Τόμας Μπεντινέλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον Ζοσέ Σα.

Λίγα πράγματα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 57ο λεπτό ο Αρμίντο Μπρούμα πέρασε την κάθετη πάσα στον Χασάν, ο τελευταίος πέρασε τον Βερχούλστ όμως κι η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή. Στο 65ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Σάββα Τσαμπούρη, ο Νίκος Ιωαννίδης έκανε δυνατή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σα. Πολύ πιο αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο Εμβιλά στο 72ο λεπτό. Από κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά και πρώτη κεφαλιά του Χασάν, ο Γάλλος μέσος έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 0-2.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (79ο λεπτό), Χασάν (85ο λεπτό) και Ρούμπεν Σεμέδο (88ο λεπτό) δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα κι η μπάλα «τιμώρησε». Ο Απόλλωνας μείωσε στο επόμενο λεπτό, όταν από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπα δε βρήκε την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Σεμέδο ξεγελώντας τον Σα κι από κοντά ο Αμπιόλα Ντάουντα την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο, ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έπειτα από φάουλ του Βαλμπουενά διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βερχούλστ, Βιτλής (84ο λεπτό Βάρκας), Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (77ο λεπτό Κιτόκο), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84ο λεπτό Καραγκούνης), Μπεντινέλι (77ο λεπτό Χουχούμης), Μουνιέ (76ο λεπτό Ντάουντα), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58ο λεπτό Εμβιλά), Βρουσάι (63ο λεπτό Βαλμπουενά), Φορτούνης (63ο λεπτό Πέπε), Μπρούμα (81ο λεπτό Μασούρας), Χασάν.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την τρέχουσα αγωνιστική της Super League:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

  • 15:00 Λάρισα – Βόλος (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Αστέρας Τρίπολης – Άρης (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Παναθηναϊκός – Λαμία (ολοκληρώθηκε)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

  • 15:00 ΟΦΗ – ΑΕΚ (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός (ολοκληρώθηκε)
svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments