Ελλάδα

Lockdown: Αυτά τα γυμνάσια στην Αττική δεν θα ανοίξουν

Lockdown: Αυτά τα γυμνάσια στην Αττική δεν θα ανοίξουν
Lockdown: Παρά το γεγονός ότι από αύριο οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, κάποια γυμνάσια θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά από αρκετές ημέρες η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι έτοιμη να λειτουργήσει και πάλι. Φυσικά οι μαθητές συνέχισαν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα. Η επιτροπή έχει αποφασίσει ότι τα γυμνάσια θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, ενώ τα λύκεια δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις μόνο στις κόκκινες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Αττική. Ωστόσο κάποια γυμνάσια θα παραμένουν κλειστά λόγω πρακτικών προβλημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι καθηγητές διδάσκουν σε γυμνάσια, αλλά και σε λύκεια. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα από τα σπίτια τους, αφού οι καθηγητές θα πρέπει να διδάξουν με τηλεκπαίδευση, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές

Σύμφωνα με το ΜEGA, ο λόγος είναι ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν οι υποδομές για να σηκώσει το σύστημα πολλούς καθηγητές, ούτως ώστε να μπορούν τη μια ώρα να διδάσκουν στα Γυμνάσια δια ζώσης και την επόμενη ώρα να διδάξουν μέσω υπολογιστή στους μαθητές του Λυκείου. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι δεν πρόκειται για συστεγαζόμενα σχολεία, όπου τα γυμνάσια θα ανοίξουν κανονικά, με δεδομένο ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές δομές, με δύο διευθυντές κλπ., αλλά για γυμνάσια με λυκειακές τάξεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Λύκειο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γυμνασίου. Η δομή είναι ενιαία και δεν είναι δυνατόν να διαχωριστεί, οπότε το Λύκειο που οφείλει να είναι κλειστό σε «κόκκινες» περιοχές, συμπαρασύρει αναπόφευκτα και το Γυμνάσιο. Πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν πως τα σχολεία αυτά είναι ελάχιστα σε όλη τη χώρα, κυρίως σε χωριά (που πιθανότατα δεν ανήκουν στις κόκκινες περιοχές, άρα θα ανοίξουν κανονικά).

Τονίζουν ότι αυτό ισχύει για τα περισσότερα μουσικά γυμνάσια που συνήθως έχουν λυκειακές τάξεις και θεωρούνται ενιαία. Στα μουσικά γυμνάσια με λυκειακές τάξεις παρουσιάζονται επιπλέον δυσκολίες (τραγούδι, πνευστά όργανα κλπ), οπότε στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένουν κλειστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments