Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Ανοιχτό πρόγραμμα για 3.500 ανέργους με μισθό 750 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ανοιχτό πρόγραμμα για 3.500 ανέργους με μισθό 750 ευρώ
ΟΑΕΔ: Ανοιχτό προς υποβολή αίτησης είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά πτυχιούχους ανέργους ηλικίας 22-29 ετών.

Ανοιχτό προς υποβολή αίτησης είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά πτυχιούχους ανέργους ηλικίας 22-29 ετών. Οι 3.500 νέες θέσεις εργασίας αφορούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, και η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 μήνες.

Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα750 € μηνιαία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

  • Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης.

Ωφελούμενοι άνεργοι και προϋποθέσεις

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 22 έως 29ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι οφείλουν:

  • να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση και μέχρι την πρόσληψή τους
  • να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ
  • να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Ως άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων , ωφελούμενοι του προγράμματος, είναι οι εξής κατηγορίες:

  • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή απόφοιτοι που διαθέτουν βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους, ηλικίας 22 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το30ο έτος κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία)
  • πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής που διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα υποβάλλοντας την αίτηση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments