Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Δωρεάν drive through rapid test σήμερα – Πώς θα διεξαχθούν

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Δωρεάν drive through rapid test σήμερα – Πώς θα διεξαχθούν
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Αναλυτικά οι ώρες και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Δωρεάν drive through rapid test μέσα από το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα θα διενεργηθούν σήμερα (Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου), αύριο (Τρίτη 2 Φεβρουαρίου) και μεθαύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) στη Θεσσαλονίκη. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Σημειώνεται ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης:

Στην πόλη επικρατεί έντονη ανησυχία από χτες με τις αρχές να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Ένας διάκονος είναι ο πρώτος που διαγνώστηκε με την συγκεκριμένη μετάλλαξη και στο υπουργείο Υγείας, αλλά και την Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμός. Ο 36χρονος κληρικός είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και φέρεται να είχε βρεθεί ξανά θετικός στον κορωνοϊό πριν από δύο μήνες.

Τώρα νόσησε ξανά και αυτή τη φορά βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίζεται στην χώρα, με τον ασθενή να είναι σε απομόνωση και καλά στην υγεία του. Μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κρούσματος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τι δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

«Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών. Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε το εν λόγω κρούσμα)Γι αυτό γίνεται ιχνηλάτηση, για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε ενδείξεις και θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται. Δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. Προχωράμε με βάση το σχέδιο μας. Παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments