Οικονομία

534 επίδομα: Έρχονται πληρωμές για αναστολές Ιανουαρίου, δώρα και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

534 επίδομα: Έρχονται πληρωμές για αναστολές Ιανουαρίου, δώρα και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
534 επίδομα: Λεφτά στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν χιλιάδες δικαιούχοι στα μέσα της εβδομάδας.

Λεφτά στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν χιλιάδες δικαιούχοι στα μέσα της εβδομάδας. Θα πληρωθούν οι αναστολές Ιανουαρίου, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» όπως και η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων αλλά και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών, μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας-Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών, μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις

Παράλληλα, δικαιούχοι όπως της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 πρέπει να υποβάλουν μέχρι αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 .

Για ποιους ξεκινούν αιτήσεις από αύριο 2/2

Από τις 2 του μηνός και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο myBusinessSupport:

  • οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
  • οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Πότε και πως οι αιτήσεις για τις αναστολές Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έως τις 5 Φεβρουαρίου θα γίνονται οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή την περίοδο 1- 5 Φεβρουαρίου.

Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως και την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των λογιστών, οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου του μηνός αυτού.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου είτε ολόκληρο τον μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως. Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments