Ελλάδα

Lockdown: Έρχεται ολικό λουκέτο στην Αττική

Lockdown: Έρχεται ολικό λουκέτο στην Αττική
Lockdown: Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων έχει χτυπήσει «καμπανάκι», κυρίως για την Αττική.

Τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού ίσως οδηγήσουν σε νέο ολικό lockdown. Αυτό που θα κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στις επόμενες δύο μέρες. Άλλωστε, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι οδεύουμε για τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων σήμερα Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι αν μέχρι και την Παρασκευή που θα παρθεί η απόφαση αν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα τα κρούσματα συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξητική τάση, όλα συνηγορούν στο ότι το «λουκέτο» δεν θα αποφευχθεί. Το ξεκαθαρίζουν άλλωστε και στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπουργοί όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Τι προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία; Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για την εξάπλωση των κρουσμάτων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, με τη βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη να είναι αυτά που προκαλούν τον μεγαλύτερο φόβο.

Να πάμε άμεσα σε σκληρό Lockdown λέει ο Γιώργος Παυλάκης

Ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης επισήμανε ότι πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown για να μην χειροτερέψει η κατάσταση, η οποία είδαμε κατά το προηγούμενο διάστημα πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει. Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown», προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία».

«Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση», υποστήριξε ο κ. Παυλάκης.

Η γνώμη του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς φιλοξενήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1 κι αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση και το ΕΣΥ με τον κορωνοϊό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το γενικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι και πως ό,τι αποφασιστεί, θα είναι βασισμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα που συγκεντρώνει η επιστημονική ομάδα των ειδικών λοιμωξιολόγων.

«Βεβαίως υπάρχει μία κόπωση, όμως κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας, όμως πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, γιατί εύκολα ακούγεται, αλλά πίσω από ένα γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «το κόστος είναι μεγάλο».

Υπάρχουν βέβαια και επιστήμονες που διαφωνούν με την επιλογή του ολικού lockdown αφού θεωρούν ότι με άλλα μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, όπως η Αθηνά Λινού και ο Δημήτρης Κουβέλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments