Πολιτική

Βουλή κορωνοϊός: Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώνουν την Τετάρτη για την πανδημία

Βουλή κορωνοϊός: Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώνουν την Τετάρτη για την πανδημία
Βουλή κορωνοϊός: Μαζί τους θα βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα δώσουν το “παρών” αύριο, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, οι αρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να ενημερώσουν για τα πεπραγμένα αλλά και τις μελλοντικές στοχεύσεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, και βάσει του σχετικού αιτήματος της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγεία, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα ενημερώσουν το μεσημέρι της Τετάρτης για τα τεκταινόμενα, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται εκρηκτική λόγω της φύσης του πολύπλοκου ζητήματος της διαχείρισης της πανδημίας.

“Είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης”

Το βράδυ της Δευτέρας (1/2) ο κ. Χαρδαλιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη μάχη με την πανδημία. «Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική», είπε. Επισήμανε ότι το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα. «Βεβαίως υπάρχει μία κόπωση, όμως κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας, όμως πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, γιατί εύκολα ακούγεται, αλλά πίσω από ένα γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «το κόστος είναι μεγάλο».

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει και έχει αποδείξει ότι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν προφανώς είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψη μας, σε κάθε περίπτωση όμως το μπαλάκι αυτή η κυβέρνηση δεν το πετάει στους πολίτες και το έχουμε αποδείξει αυτό. Υπάρχει ένας μηχανισμός, η ίδια η κυβέρνηση έχει στηρίξει αυτή τη στιγμή κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει δώσει πάνω από 26 δισεκατομμύρια. 21 δισεκατομμύρια για να μπορέσει να στηρίξει τους επιχειρηματίες, τα φυσικά πρόσωπα, τους ανέργους και άλλα 5 δισεκατομμύρια μέσα από τη μόχλευση των τραπεζών για να μπορέσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη πρωτόγνωρη, παγκόσμια, οικονομική και όχι μόνο υγειονομική συγκυρία», σημείωσε.

Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την πανδημία είπε: ότι «είναι αστείο, όποιος εκφράζει ότι πηγαίνουμε βλέποντας και κάνοντας, ουσιαστικά δείχνει μία αμηχανία στο πόσο άμεσα αντανακλαστικά έχει αυτή η κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο που αφορούν στην πανδημία καθ’ αυτή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments