Αθλητισμός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Σε ποια θέση θα ρίξει όλο το βάρος το καλοκαίρι η ομάδα του Πειραιά

Ολυμπιακός μεταγραφές: Σε ποια θέση θα ρίξει όλο το βάρος το καλοκαίρι η ομάδα του Πειραιά
Ολυμπιακός μεταγραφές: Οι μεταγραφές των Λαλά και Σωκράτη «έλυσαν» τα χέρια των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Κένι Λαλά, αλλά και την απόκτηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ενίσχυσε σημαντικά την άμυνά του. Στο θέμα αναφέρεται η Sportday, που σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο «λύθηκαν» τα χέρια των «ερυθρόλευκων» όσον αφορά το καλοκαίρι και σε ποια θέση θα επιχειρήσουν να δώσουν όλο το… ρευστό για να δυναμώσουν το ρόστερ της ομάδας ακόμα περισσότερο.

«Με τις προσθήκες των Παπασταθόπουλου, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ ο Ολυμπιακός κλείδωσε την άμυνά του κι αν δεν αποχωρήσει κάποιος το καλοκαίρι, όλος ο σχεδιασμός θα γίνει για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Μου λένε μάλιστα ότι ήδη έχει εντοπιστεί ο εξτρέμ που θα ‘ναι εκείνος που θα πάρει όλο το… χαρτί! Πρόκειται για όνομα που μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν και κάποιοι λένε ότι έχει τελειώσει η μεταγραφή», γράφει χαρακτηριστικά η αθλητική εφημερίδα.

Η τεράστια διαφορά στην αξία του ρόστερ με τις άλλες ελληνικές ομάδες

Ο Ολυμπιακός και φέτος έχει το ακριβότερο ρόστερ με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Transfermarkt η αξία των παικτών του Ολυμπιακού ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια είναι 90.9 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά είναι και λίγο σχετικά. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρουσιάζει τον Μαντί Καμαρά ως τον πιο ακριβό παίκτη. Η αξία του Αφρικανού είναι στα 12 εκατομμύρια. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να τον πουλήσει για τα διπλάσια. 

svg%3E

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους άμεσους ανταγωνιστές, στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με το Transfermarkt, έχει ρόστερ συνολικής αξίας 55.55 εκατομμυρίων ευρώ με ακριβότερο παίκτη τον Ίνγκι Ίνγκνασον που κοστίζει 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με αξία 39.70 εκατομμύρια ευρώ και ακριβότερο παίκτη τον Μάρκο Λιβάγια με 4.5 εκατομμύρια. Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει ρόστερ αξίας 26.50 εκατομμυρίων. Ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Μαουρίσιο με 2.5 εκατομμύρια.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ με αυτά τα κριτήρια. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουν οι ανταγωνιστές αυτά τα νούμερα θα πρέπει να προσθέσουν τη συνολική αξία των ρόστερ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments