Πολιτική

Ηλιόπουλος νομοσχέδιο ΑΕΙ: «Στόχος της κυβέρνησης να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια»

Ηλιόπουλος νομοσχέδιο ΑΕΙ: «Στόχος της κυβέρνησης να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια»
Ηλιόπουλος νομοσχέδιο ΑΕΙ: «Το σχέδιο νόμου για την παιδεία θα καταρρεύσει, στέκεται απέναντι στη Δημοκρατία και στηρίζει φανερά τα ιδιωτικά συμφέροντα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει αλλαγές στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ITVτων Ιωαννίνων.Όπως είπε, «η εφαρμογή αυτού του νόμου σημαίνει ότι 24.000 μαθητές που τώρα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου. Τα ίδια παιδιά, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κυβέρνηση καθιστά ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου».

«Γίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια»,  τόνισε.

«Από την άλλη, η πανεπιστημιακή αστυνομία, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, υπάρχει στην Τουρκία του Ερντογάν», επισήμανε και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της πρότασης που οι ίδιοι οι πρυτάνεις έχουν καταθέσει, «η φύλαξη των ιδρυμάτων να γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι να λογοδοτούν στις πρυτανικές αρχές».

«Ήταν βαθιά προσβλητική η αναφορά που έκανε στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «τέτοιες εκφράσεις δείχνουν δυσανεξία απέναντι στη Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει μείνει πλέον χωρίς κανένα στήριγμα».

Τι σημείωσε για την πανδημία:

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας». «Η πλειοψηφία των μολύνσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, γίνεται στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «δεν έχει πάρει μέτρα πουθενά στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς στους δύο αυτούς σημαντικούς χώρους». «Γι’ αυτό κάθε φορά εκτινάσσονται τα κρούσματα με το που χαλαρώνουν λίγο τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

«Αλλά και ο εμβολιασμός προχωρά πολύ αργά», ανέφερε, «εφόσον δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας, ώστε να παράγονται τα εμβόλια πιο γρήγορα και πιο μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες, μια πρόταση που εδώ και καιρό στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Ήδη το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ την καταψήφισαν», σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς μέχρι τώρα έχει μείνει άπραγη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments