Οικονομία

Voucher 200 ευρώ αίτηση: Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ για αγορά tablet ή laptop

Voucher 200 ευρώ αίτηση: Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ για αγορά tablet ή laptop
Voucher 200 ευρώ αίτηση: Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αγορά tablet ή laptop για μαθητές και φοιτητές με voucher 200 ευρώ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αγορά tablet ή laptop για μαθητές και φοιτητές με voucher 200 ευρώ.

Πως θα είναι η πλατφόρμα

Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι απλή, καθώς δεν θα απαιτεί από τον χρήστη αποστολή αίτησης, αφού θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι. Η πλατφόρμα δεν θα απαιτεί ούτε την αποστολή δικαιολογητικών καθώς τα στοιχεία των δικαιούχων θα υπάρχουν ήδη. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ένα ηλεκτρονικό κωδικό που θα ισοδυναμεί με 200 ευρώ voucher.

Η διαδικασία για τους δικαιούχους

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα δικαιούνται το voucher θα πρέπει να:

  • το αποστείλουν απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμούν να αγοράσουν τον τεχνολογικό του εξοπλισμό
  • το εκτυπώσουν και να πραγματοποιήσουν την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Ποσά – προϋποθέσεις

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναμένεται να υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments