Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέα ανατροπή – Παραιτείται ο ίδιος από τη σειρά της ΕΡΤ

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέα ανατροπή – Παραιτείται ο ίδιος από τη σειρά της ΕΡΤ
Πέτρος Φιλιππίδης: Υπάρχει χρονικό όριο και μέχρι τότε πρέπει να έχει ληφθεί μια απόφαση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη συμμετοχή του Πέτρου Φιλιππίδη στην άκρως πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».  Όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα, φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο κοψίματος της εν λόγω σειράς από τη δημόσια τηλεόραση.

Αν και θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν είχε αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Πέτρος Φιλιππίδης την Τρίτη στα γυρίσματα της σειράς. Κάποιοι άλλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις επέμεναν ότι θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο σενάριο ώστε να συνεχιστεί η σειρά χωρίς τον ηθοποιό, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναταλίας Ανδρικοπούλου στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», ο κωμικός ηθοποιός ενδέχεται να παραιτηθεί για λόγους υγείας. «Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μου είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ο Πέτρος Φιλιππίδης να υποβάλλει την παραίτησή του από την καθημερινή σειρά της ΕΡΤ».

Φέρεται ο ηθοποιός να επιθυμεί να αποδεσμευτεί από τη σειρά αυτή και να αποχωρήσει με δική του πρωτοβουλία, επικαλούμενος λόγους υγείας. «Αν και πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο που νοσηλευόταν, έχει ένα υποκείμενο νόσημα και τον ταλαιπωρεί. Υπάρχει, επίσης, και η πίεση των τελευταίων ημερών».

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι την τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στη σειρά θα πρέπει να ληφθεί το αργότερα μέχρι την Τρίτη. «Έχει βάλει άτυπα ένα χρονικό περιθώριο η διοίκηση της Κρατικής Τηλεόρασης γιατί είναι σε εκκρεμότητα τα γυρίσματα και δεν θέλουν να επηρεαστεί η ροή της σειράς», εξέφρασε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του OPEN.

Παράλληλα, λεπτομέρειες για τα όσα βίωσαν περιέγραψαν στο έγγραφο της καταγγελίας τους στον ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη η Λένα Δροσάκη, η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Οι τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον ηθοποιό στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών και στο επίσημο έγγραφο που έχει πρωτοκολληθεί καταγγέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Σε ό,τι αφορά στην Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως ανέφεραν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αυτά που καταγγέλλει η ηθοποιός συνέβησαν το 2000, όταν ήταν 24 ετών, στην παράσταση «Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια. «Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει», αναφέρει η ηθοποιός στην καταγγελία της, όπως υποστήριξαν ο Άρης Καβατζίκης και η Δανάη Μπάρκα

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, «το 2007 ήταν 24 ετών φοιτήτρια, επισκέφθηκαν τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου»

Τέλος, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρθηκε αρχικά στην πρώτη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το 2008, όταν ήταν 25 ετών και είχε μόλις τελειώσει το Θέατρο Τέχνης και πήγε σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία. Με βάση τα όσα ανέφεραν στην εκπομπή του Mega, στην καταγγελία της αναφέρεται πως «ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης. Οταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι και άρχισα να αισθάνομαι άβολα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments