Ελλάδα

Sms 13033: Οι 4 κωδικοί που κόβονται μετά τα νέα μέτρα

Sms 13033: Οι 4 κωδικοί που κόβονται μετά τα νέα μέτρα
Sms 13033: Από τις έξι επιλογές, μετά τις 18.00, έχουμε στη διάθεσή μας μόνο τις δύο.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αργά το απόγευμα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00, ενώ οι μετακινήσεις θα λαμβάνουν χώρα σε Aττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με τέσσερις λιγότερες επιλογές στα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες στο 13033.

Το διάστημα από τις 18:00 έως τις 05:00 λοιπόν, επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή όσες έχουν να κάνουν με λόγους υγείας, εργασίας ή για τη βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση από την οικία των ιδιοκτητών. Αυτό σημαίνει πως- πλέον και μέχρι την άρση του εν λόγω μέτρου- δεν θα μπορούμε να επιλέξουμε τα SMS στο 13033 για σωματική άσκηση, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας και βενζινάδικα.

Οι μοναδικές εξαιρέσεις για τα Σαββατοκύριακα αφορούν σε λόγους υγείας και εργασίας αλλά και για σύντομη βόλτα του κατοικίδιου. Δηλαδή με τον αριθμό 1 στο 13033, οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας και με τον αριθμό 6 στο 13033, οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Να θυμίσουμε πως τα μηνύματα ξεκίνησαν να ισχύουν από τον περασμένο Μάρτιο και ο υπουργός τότε είχε διευκρινίσει ότι το μήνυμα στο 13033 είναι δωρεάν και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν κρατούν δεδομένα των πολιτών. «Τα δεδομένα αυτά διαγράφονται αυτομάτως. Χρησιμοποιούμε το SMS μόνο σαν απόκομμα αντί χαρτιού για να μπορεί ο κάθε πολίτης χρησιμοποιήσει την τεχνολογία».

Ενδεικτικά, οι έξι λόγοι για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση είναι οι παρακάτω:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments