Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις Φεβρουάριο και Μάρτιο

Μείωση ενοικίου: Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις Φεβρουάριο και Μάρτιο
Μείωση ενοικίου: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης είναι και η μείωση ενοικίου 100% για τα ενοίκια επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Πιο συγκεκριμένα, απαλλαγή 100% από ενοίκια για επιπλέον ένα μήνα τουλάχιστον, δηλαδή και τον Μάρτιο, για κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα και ειδικά την Εστίαση, με αφορολόγητη αποζημίωση 80% για τους εκμισθωτές από το κράτος. Οι υπόλοιποι πληρώνουν 60% ενοίκιο και το κράτος καλύπτει στους ιδιοκτήτες το 30% της ζημίας.

Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή όπως επιχειρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού δικαιούνται πλήρη απαλλαγή στα επαγγελματικά ακίνητα από τον μήνα Μάρτιο σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και το λιανεμπόριο.

Αποζημίωση ιδιοκτητών

Με το 80% του μηνιαίου μισθώματος θα αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες με το 60% οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επίκειται ολοκλήρωση της διαδικασίας για εκκρεμότητες συμψηφισμών παρελθόντων μηνών. Ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης για τον Νοέμβριο τις επόμενες ημέρες, καταβολή αποζημίωσης για τον μήνα Δεκέμβριο και έναρξη της διαδικασίας για τον μήνα Ιανουάριο. Τα ποσά της αποζημίωσης είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Ερχεται επιστρεπτέα προκαταβολή 6 και 7

Ο έκτος κύκλος της επιστρεπτέας εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ και αφορά στην απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου. Οι ενισχύσεις θα δοθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Στο 1 δισ. η επιστρεπτέα 7. Ο έβδομος κύκλος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του πρώτου τριμήνου το 2021 και η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει εντός Απριλίου. Τέλος, μέχρι σήμερα θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ , μετά την παράταση που δόθηκε, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Mέχρι σήμερα 8 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση :

  • οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020
  • οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments