Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Κύπρο και Ισραήλ σήμερα ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Κύπρο και Ισραήλ σήμερα ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαδοχικές επισκέψεις σε Κύπρο και Ισραήλ θα πραγματοποιήσει σήμερα (8/2) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης εντατικοποιούνται, καθώς το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό για την εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο της Αθήνας στο μέτωπο των διερευνητικών επαφών όσο της Λευκωσίας στο πλαίσιο του Κυπριακού.

Με αυτά κατά νου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, μίλησαν τηλεφωνικά αυτήν την εβδομάδα και συμφωνήθηκε η μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Ισραηλινό ηγέτη, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείριση της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως την covid-19.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στον κ. Νετανιάχου τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να ανοίξει ο τουρισμός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για τη χρησιμότητα ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επιπλέον, η ατζέντα της συνάντησής τους περιλαμβάνει διμερή θέματα, προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:

  • Στις 11.15, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 12.15, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
  • Στις 16.45, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 18.00, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments