Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Επίκαιρη ερώτηση για την Ικαρία – Τον κατηγορεί για παραβίαση των μέτρων

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Επίκαιρη ερώτηση για την Ικαρία – Τον κατηγορεί για παραβίαση των μέτρων
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τρία ερωτήματα.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και την εστίαση κλειστή εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

  • «Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;
  • Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα ίδια… μέτρα που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;
  • Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;».

Πώς σχολίασε η αντιπολίτευση την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνικά νησιά;

«Επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωση που εξέδωσε για την «προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό» κατά την επίσκεψη του στην Ικαρία. Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο».

«Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνοπάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 18.00 ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», εξέφρασε.

Στο θέμα σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία αναφέρθηκε σε δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης. Τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε ικαριώτικο γλέντι στο μπαλκόνι του σπιτιού τοπικού βουλευτή του». Κι όλα αυτά, όπως προσέθεσε, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι μένουνε σπίτι από τις 18.00. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments