Ελλάδα

Βασιλακόπουλος loockdown: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες

Βασιλακόπουλος loockdown: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες
Καθηγητής Βασιλακόπουλος: «Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στο Mega ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακριά.

Επίσης, ο καθηγητής προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες και πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα.

«Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η Ελλάδα μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιάσει ηλικιωμένους και όλους τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Επομένως η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μικρότερη».

Παράλληλα ανέφερε ότι «όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο» και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα. «Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος και εξήγησε πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments