Ελλάδα

Θωμαΐδης Αττική: «Αύξηση 205% του ιικού φορτίου»

Θωμαΐδης Αττική: «Αύξηση 205% του ιικού φορτίου»
Θωμαΐδης Αττική: Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται περίπου σε 100.000 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο.

Στην εκτίναξη του ιικού φορτίου που παρατηρείται στα λύματα της Αττικής αναφέρθηκε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε ότι, η εικόνα είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο. «Από την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μετά οι επιστήμονες παρατήρησαν αύξηση του ιικού φορτίου από 10 έως 20%, ξαφνικά πριν από 3 εβδομάδες έφτασε στο 80% και αυτή την εβδομάδα στο 205%» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς σε πόσα ενεργά κρούσματα μεταφράζεται το ιικό φορτίο στα λύματα, καθώς περιλαμβάνει και τους ασυμπτωματικούς, ενώ τόνισε ότι σύμφωνα με το μοντέλο, που ενέχει αρκετές αβεβαιότητες, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μεταφράζεται περίπου σε 100.000 κρούσματα.

Τζανακάκης: “Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων”

Με τη σειρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσουν τα 2.500 και εξέφρασε την αγωνία του για τον αριθμό των νέων μολύνσεων που θα ανακοινώσει σήμερα και αύριο ο ΕΟΔΥ εξηγώντας ότι η Τρίτη και η Τετάρτη είναι «καθαρές» ημέρες κατά τις οποίες γίνεται σωστή μέτρηση των κρουσμάτων. Τέλος, επέμεινε πως πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς σε αυτό το επιδημικό κύμα φαίνεται πως παίζει κάποιο ρόλο.

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments