Πως Να

Πώς να ψωνίσω με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Πώς να ψωνίσω με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ
Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μία από τις ελάχιστες εξωτερικές δουλειές που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μία από τις ελάχιστες εξωτερικές δουλειές που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Εντείνεται η ανησυχία της κυβέρνησης, των ειδικών και των πολιτών για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά νούμερα και ο κόσμος ανησυχεί για το πως μπορεί να προστατευτεί. Μάλιστα, μεταξύ άλλων αναρωτιέται πως μπορεί να κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ με ασφάλεια, μιας και πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να αποφύγει.

«Τα ηλικιωμένα άτομα και όσοι πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας καλό είναι να μην πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ», λέει ο κ. Jim Rogers, διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών (Consumer Reports, CR) και προτείνει «να αναθέτουν σε άλλα άτομα να τους φέρνουν τα ψώνια στο σπίτι».  Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι νεότεροι συγγενείς τους, ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ που φέρνει τα ψώνια στο σπίτι ή και κάποιος υπάλληλος από τους δήμους.

Οι υπόλοιποι καταναλωτές πρέπει να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας όταν πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Φτιάξτε μια λίστα

Μην μπαίνετε στο σούπερ μάρκετ για να κάνετε βόλτα και να χαζέψετε. Να φτιάχνετε από το σπίτι μία λίστα, ώστε να αγοράζετε μόνο ό,τι σας είναι απαραίτητο. Να θυμάστε πως όσο λιγότερο μένετε σε δημόσιο, κλειστό χώρο, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να σας μολύνει ο κορωνοϊός.

Να τηρείτε την απόσταση των 2 μέτρων

Όλοι οι υγειονομικοί οργανισμοί συμφωνούν πως η «κοινωνική απόσταση» μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Επομένως, να μένετε σε απόσταση 2 μέτρων μακριά από τους άλλους καταναλωτές όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ. Αν συναντήσετε κάποιον γνωστό σας, χαιρετίστε τον μεν (χωρίς χειραψία, αγκαλιές και φιλιά) αλλά μην κοντοσταθείτε να μιλήσετε μαζί του.

Να πηγαίνετε για ψώνια τις ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο

Όλοι ξέρουμε ότι την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο γίνεται χαμός στα σούπερ μάρκετ. Φροντίστε λοιπόν να πηγαίνετε τις καθημερινές, σε σκόρπιες ώρες. Δηλαδή το πρωί ή το μεσημέρι.

Μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε το καρότσι και τα χέρια σας

Πριν πάρετε το καρότσι ή το καλαθάκι, καθαρίστε το με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Να απολυμάνετε όλα τα σημεία του καροτσιού που συνήθως αγγίζετε. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν φοράτε γάντια, διότι προφανώς δεν θα τα βγάλετε για να αγοράσετε τα προϊόντα που χρειάζεστε. Επίσης, πριν μπείτε στο μαγαζί και μόλις τελειώσετε τα ψώνια σας να απολυμαίνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό.

Μην πιάνετε όλα τα τρόφιμα και τις συσκευασίες

Η εποχή που μπορούσαμε να πιάνουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να διαλέξουμε τα καλύτερα, έχει πια περάσει. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα αγγίξετε, να έχετε πρόχειρο μαζί σας απολυμαντικό, ώστε αμέσως μετά να απολυμάνετε τα χέρια σας. Μην ξεχνάτε ότι ο ιός παραμένει στις επιφάνειες για κάποιες ώρες.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τα μολυσμένα χέρια. Επομένως, φοράτε πάντα μάσκα και μην την κατεβάζετε για να μιλήσετε και ύστερα την ξανανεβάζετε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την μολύνετε με τα μικρόβια έχουν τα χέρια σας. Μην ακουμπάτε επίσης άλλα σημεία του προσώπου σας, τα γυαλιά σας αν φοράτε και μην τρίβετε τα μάτια σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments