Πολιτική

Μητσοτάκης live: O πρωθυπουργός ανακοινώνει τα νέα μέτρα

Μητσοτάκης live: O πρωθυπουργός ανακοινώνει τα νέα μέτρα
Μητσοτάκης live: Ο πρωθυπουργός με νέο διάγγελμα ανακοινώνει ποια μέτρα θα ισχύουν μετά την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τα νέα μέτρα που θα ισχύουν μετά την πρόταση των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN TV το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου εισηγήθηκε το lockdown τύπου Μαρτίου στην πρωτεύουσα, ενώ η Επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης, ψήφισε υπέρ των αυστηρότερων μέτρων με 16 υπέρ και 8 λευκά.

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής:

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη:

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Συγκεκριμένα, από 1.526 κρούσματα του συνόλου της χώρας, το Λεκανοπέδιο μετράει 750. Από αυτά, τα περισσότερα εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών να δίνει 206 μολύνσεις, σε μόλις μια μέρα.

Ακολουθούν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 109 και 108 κρούσματα αντίστοιχα.

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχει και ο Πειραιάς με 102 περιπτώσεις του φονικού ιού. Από κει και πέρα, από 84 κρούσματα έχουν Ανατολική Αττική και Νότιος Τομέας Αθηνών. Τέλος, 38 κρούσματα καταγράφει η Δυτική Αττική και 19 τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments