Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα ο Κικίλιας – Έρχονται νέα μέτρα και για άλλες περιοχές

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα ο Κικίλιας – Έρχονται νέα μέτρα και για άλλες περιοχές
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» βρίσκονται επίσης Αχαΐα και Ρέθυμνο. Τι λένε τα τελευταία στοιχεία.

Σε αυστηρό lockdown μπήκε από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (11/2) η Αττική, σε μια προσπάθεια των αρχών και των ειδικών να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στον Νομό. Συναγερμός όμως έχει σημάνει και για κάποιες άλλες περιοχές της χώρας, που εμφανίζουν αυξημένα νούμερα και πίεση στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, στο “κόκκινο” βρίσκονται Αχαΐα, Ρέθυμο και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown. Χαρακτηριστικό, πάντως του συναγερμού που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ.  Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αν και για την ώρα δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη προσωπική εικόνα της κατάστασης θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη για να επισκεφθεί νοσοκομεία αλλά και να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Πάντως χτες, ο ΕΟΔΥ ανέφερε για την πόλη 101 νέες μολύνσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού αναλυτικά:

  • 10:00 – Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
  • 11:00 – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.
  • 11:30 – Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
  • 12:15 – Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
  • Δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» και μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 100 τα τελευταία κρούσματα στην Αχαΐα:

Την ίδια ώρα, στην Αχαΐα, με την Πάτρα να είναι ήδη σε αυστηρό lockdown, η πίεση ολοένα και αυξάνεται. Χθες, ο Οργανισμός ανακοίνωσε 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09. Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε επίσης νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την κατάσταση στη χώρα:

“Ανακοινώνουμε 1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167.549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53.600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 202 (71.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6.034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.547 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική για ακόμα μία μέρα.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο ανακοινώθηκαν 795 νέες λοιμώξεις, με ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζει το Κέντρο της Αθήνας (216), σε Πειραιά και Δυτικά προάστια (124) αλλά και στα Βόρεια Προάστια (102). Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 76 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 102 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 40 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 124 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 216 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 93 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
  • 124 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
  • 20 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων
svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments