Πολιτική

Γεννηματά Βουλή: Να αποσύρετε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Γεννηματά Βουλή: Να αποσύρετε το νομοσχέδιο για την Παιδεία
Γεννηματά Βουλή: Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως αρνείται να αναλάβει την δική του ευθύνη για τα αλλεπάλληλα λάθη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας για μέτρα που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και για ανεπαρκή στήριξη στην οικονομία.

Αυτό που ζήτησε η κα Γεννηματά από την κυβέρνηση είναι να αποσύρει το νομοσχέδιο και να αποδεχθεί και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ, γιατί «υπάρχει προοδευτική λύση για τη φύλαξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων». Στην τοποθέτηση της μάλιστα, στην Ολομέλεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας», για ημίμετρα και για παλινωδίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αυτοσχεδιάζει και τρέχει πίσω από την πανδημία. Μάλιστα, σημείωσε πως μέσα στην αλαζονεία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άκουγε τις «καμπάνες» αλλά κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει ακόμα και τους επιστήμονες.

«Κολλάει ο ιός αν είσαι έξω από μαγαζί με άλλους ανθρώπους, αλλά δεν κολλάει αν ένας στρατός παραγόντων της Ν. Δ. τρώει με τον Πρωθυπουργό. Κολλάει σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν κολλάει στην Πάρνηθα, τα Τρίκαλα ή την Ικαρία. Πρόστιμα παντού για τον λαό. Αλλά κανένα πρόστιμο για υπουργούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που παραβιάζουν τα μέτρα. Είδαμε να αισθάνεστε υπεράνω του νόμου», προέταξε με αφορμή και το πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως αρνείται να αναλάβει τη δική του ευθύνη για τα αλλεπάλληλα λάθη, κάνοντας λόγο για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών. Και σημείωσε πως η συσκότιση των δεδομένων βάσει των οποίων η κυβέρνησή λαμβάνει τις αποφάσεις για επιβολή περιορισμών, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Τέλος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε νέα γενναία μέτρα και όχι ημίμετρα στην οικονομία. «Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Αυξήστε την αποζημίωση σε όσους είναι σε αναστολή εργασίας στο 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ. Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, όπως κυνικά τους ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός», ανέφερε.

«Είναι ανάγκη να πάρουν ανάσα η εστίαση και το λιανεμπόριο. Προτείνουμε να μην επιστραφεί το 70% των προκαταβολών. Να γίνει ρύθμιση και κούρεμα κατά 30% των υποχρεώσεων τους. Να επιδοτηθούν κατά 100% οι ασφαλιστικές εισφορές όταν ανοίξουν, για να αποφευχθεί εκτόξευση της ανεργίας. Δεν μπορεί να μένουν οι αγρότες εκτός των μέτρων. Καλύψτε με επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η πανδημία τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους», κατέληξε η κα Γεννηματά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments