Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ: Πάει για εμπάργκο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τι ζητάει

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ: Πάει για εμπάργκο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τι ζητάει
ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ: Η Κουμουνδούρου ζητάει την παραίτηση Ζούλα από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Συνεχίζει να «σηκώνει» το θέμα της Ικαρίας ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν αλλάξει η διοίκησή της. Αυτά, βέβαια, γίνονται στον απόηχο της «οδηγίας» που αναρτήθηκε σε πίνακα ανοινώσεων της δημόσιας τηλεόρασης και ανέφεραν να «κοπούν» τα πλάνα από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του την Πέμπτη στη Βουλή αξίωσε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ .

«Τοποθετήσατε τον κολλητό σας», είπε, και συγχρόνως πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη τον ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση από τη Βουλή. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε αυτό το αίτημα, καθώς σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά απέφυγε να κάνει τριτολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σκέφτονται σοβαρά εφόσον δεν ικανοποιηθούν αυτά τα δύο αιτήματα να «αποσύρουν» πολιτικά στελέχη και βουλευτές τους από τη συμμετοχή τους στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Αυτό «φωτογραφίζει» η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η Κουμουνδούρου: «Επειδή ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Αν όχι μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δύο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».

«Πρωτοφανής λογοκρισία»

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει: «Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν “προβοκάτσια” και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας την αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για να μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης κρύβονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments