Πολιτική

Χαρδαλιάς LIVE: Νέα μέτρα ανακοίνωσε για τον κορωνοϊό

Χαρδαλιάς LIVE: Νέα μέτρα ανακοίνωσε για τον κορωνοϊό
Χαρδαλιάς LIVE: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθολικό lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τη σκυτάλη από τους καθηγητές στη σημερινή ενημέρωση και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως και η Σαντορίνη (Θήρα). Το ίδιο ισχύει και για τον Δήμο Μυκόνου. Από αύριο σε καθολικό lockdown μπαίνουν η Αχαΐα και η Εύβοια (πλην της Σκύρου). Στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και το Ρέθυμνο.

Στο ίδιο επίπεδο παραμένει ο Δήμος Εορδαίας, αν και παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου. Στο ίδιο καθεστώς παραμένουν Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας και Δήμος Σπάρτης. Επίσης, το ίδιο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη Ζάκυνθο, για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για τον Δήμο Τεμπών. Στις «κόκκινες» περιοχές μπαίνει και η Κάλυμνος, καθώς και η Κάρπαθος.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, αυτά παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί. Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες» δηλαδή περιοχές.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα:

«Σήμερα ανακοινώθηκαν 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments