Ελλάδα

Στάθης Λιβαθινός: Χείμαρρος ο Παναγιώτης Μπουγιούρης – Ήσαστε χυδαίος και ευνουχιστικός

Στάθης Λιβαθινός: Χείμαρρος ο Παναγιώτης Μπουγιούρης – Ήσαστε χυδαίος και ευνουχιστικός
Στάθης Λιβαθινός: Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης μίλησε για τη δική του τραυματική εμπειρία όντας μαθητής Δραματικής Σχολής.

Μετά τη «βροχή» καταγγελιών για διάφορους γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ένα νέο όνομα έρχεται να προστεθεί στη λίστα και ο λόγος για τον Στάθη Λιβαθινό.

«Χείμαρρος» είναι ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου αποκάλυψε τη δική του τραυματική εμπειρία όντας μαθητής Δραματικής Σχολής.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό για ψυχολογική βία, η οποία μάλιστα του στιγμάτισε τη ζωή. «Επειδή έμαθα ότι κάποιοι νέοι συνάδελφοι θα ήθελαν να μιλήσουν για τα τραύματα που τους έχει προκαλέσει ένας άλλος μεγαλόσχημος δάσκαλος – πατερούλης αλλά διστάζουν θα μιλήσω εγώ!», εξέφρασε αρχικά.

«Κύριε Λιβαθινέ, ήμουν μαθητής σας για τέσσερα χρόνια και σας υπηρέτησα πιστά και για άλλα τέσσερα ως απόφοιτος στην πειραματική σκηνή του Εθνικού μας Θεάτρου! Ήσαστε χυδαίος , προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός. Βέβαια, όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους», συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Και προσέθεσε: «Περιφερόσασταν σαν κοσμοκαλόγερος αλλά δεν ήσαστε τίποτα λιγότερο από ένας Ταρτούφος, (ίσως και για αυτό αγαπούσατε τόσο πολύ αυτό το έργο), ένας γνήσιος Ρασπούτιν, επηρεασμένος ίσως από τα χρόνια σας στη Ρωσία, από την οποία όμως δυστυχώς δεν μας μεταλαμπαδεύσατε μόνο τις γνώσεις σας αλλά και μια σταλινική συμπεριφορά, ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας πολλές φορές στραμμένης και προς τον ίδιο σας τον εαυτό».

«Σας ευχαριστώ για όσα έμαθα πλάι σας όλα αυτά τα χρόνια, σας φτύνω όμως κατάμουτρα για τον πόνο και το τραύμα που προκαλέσατε σε έναν νέο ηθοποιό που σας πίστεψε βαθιά», κατέληξε στην όλο νόημα ανάρτησή του.

Ακολουθεί η δημοσίευση από τον Παναγιώτης Μπουγιούρη:

Ποιος είναι ο Στάθης Λιβαθινός

Είναι Έλληνας ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας, από όπου αποφοίτησε αριστούχος.

Βραβεύτηκε με το Βραβείο Κριτικών Μόσχας για τη διπλωματική του παράσταση «Οι Ρόζενγκραντς και Γκίλντενστερν Πέθαναν». Εργάστηκε ως ηθοποιός με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (1981 με 1983). Την περίοδο 1991 με 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις του Θεάτρου Αμόρε, του Θεάτρου Εξαρχείων και του Θεάτρου Αθηνών.

Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις και βραβεύτηκε με το βραβείο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου. Για τις σκηνοθετικές του εργασίες τιμήθηκε με το βραβείο Φώτος Πολίτης (2001 με 2003)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments