Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Συνέτριψε με 5-1 την Αλαβές

Μπαρτσελόνα: Συνέτριψε με 5-1 την Αλαβές
Μπαρτσελόνα: «Ξέσπασε» η ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα.

Με 5-1 η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την αντίπαλη ομάδα, την Αλαβές, με τον Τρινκάο να «κόβει» και τον Μέσι να «ράβει» στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα ξέσπασε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στη La Liga.

Αυτό σημαίνει ότι έφτασε τη Ρεάλ στη δεύτερη θέση, μειώνοντας εκ νέου στους 8 βαθμούς τη διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω βραδιά ήταν ιδιαίτερη και ιστορική για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς έφτασε τις 505 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κι έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης τον Τσάβι.

Ο 22χρονος Πορτογάλος, που έχει αξιόλογη συνεισφορά φέτος στην επίθεση της «Μπάρτσα», άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό και στο 36ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Μέσι, για οφσάιντ του Γκριεζμάν. Ο «ψύλλος» όμως, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, χτύπησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για το 2-0 κλείνοντας ιδανικά το ημίχρονο.

Η μείωση του σκορ από τον Ριόχα στο 57ο λεπτό θορύβησε τους «μπλαουγκράνα», που φρόντισαν όμως να απλοποιήσουν την κατάσταση σκοράροντας δύο γκολ σε ένα δίλεπτο, με τους ίδιους σκόρερ και την ίδια σειρά, για να δώσει εμφατικό τόνο στη νίκη της ομάδας του Κούμαν ο Φίρπο, στο 80ό λεπτό.

Νωρίτερα, χωρίς νικητή (1-1) είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας στο «Ιπουρούα» μεταξύ Έιμπαρ και Βαγιαδολίδ. Το αποτέλεσμα δεν εξυπηρέτησε καμία από τις δύο ομάδες, αφού οι μεν γηπεδούχοι είναι 17οι και οι φιλοξενούμενοι, με τους ίδιους βαθμούς, 18οι κι εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Η Βαγιαδολίδ σόκαρε τους Βάσκους όταν προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με εκτέλεση πέναλτι του Μέσα. Η Έιμπαρ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς, με τον Κίκε να σκοράρει στο 23ο λεπτό με το… στήθος, αλλά το 1-1 έμελλε να διατηρηθεί ως το τέλος της αναμέτρησης.

Να σημειωθεί επίσης, πως δεν… κρατιέται η Σεβίλλη και η Ουέσκα αποτέλεσε το τέταρτο κατά σειρά «θύμα» των Ανδαλουσιανών στο πρωτάθλημα, ενώ είχε προηγηθεί πριν από μερικές ημέρες η νίκη με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα, στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών για το Κύπελλο Ισπανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments