Ελλάδα

Κακοκαιρία Μήδεια: Επί ποδός οι δήμοι για τον χιονιά – Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία Μήδεια: Επί ποδός οι δήμοι για τον χιονιά – Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Κακοκαιρία Μήδεια: Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν ορίσει θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία από το χιόνι και από το κρύο, για όποιον βρεθεί σε ανάγκη.

Στα λευκά έχουν αρχίσει και ντύνονται περιοχές της Βόρειας Αττικής, ενώ οι δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού η χιονόπτωση όλη τη νύχτα αναμένεται να ενταθεί. Στη Μαλακάσα το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και ο μηχανισμός του δήμου Ωρωπού βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση από την επέλαση της «Μήδειας».

Σε ύψιστη ετοιμότητα και ο δήμος Διονύσου. Εκχιονιστικά και αλατιέρες θα επιχειρούν όπου χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας.

Σε 24ωρη επιφυλακή για κάθε έκτακτο περιστατικό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στις δημοτικές κοινότητες σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και έχουν οριστεί σημεία όπου διανέμεται αλάτι.

Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δημοτική αρχή ήδη έχει κλείσει τον δρόμο προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και τον δρόμο του Αγίου Γεωργίου προς το Κρύο Πηγάδι. Και εκεί η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μηχανήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς και διατηρεί τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας σε 24ωρη βάση, για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής πάντως, έχουν ορίσει θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία από το χιόνι και από το κρύο, για όποιον βρεθεί σε ανάγκη.

Επίσης, πολλά σχολεία, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο ανά την επικράτεια, εξαιτίας της «Μήδειας» αν καικ η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει. Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πού χρειάζονται οι αλυσίδες;

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία. Παράλληλα, λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ενώ μετείχαν όλοι οι περιφερειάρχες και αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των υπολοίπων οργανισμών και φορέων που εμπλέκονται.

Πώς είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα;

Στην Ημαθία

Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 226ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Πολυμύλου) έως το 288ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Κλειδίου) της Εγνατίας Οδού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Στο Κιλκίς

Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με εξαίρεση το οδικό τμήμα από το 516ο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εκτός της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Στην Πέλλα

Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στα εξής οδικά σημεία: από το 39ο έως το 118ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας, από το 108ο έως το 119ό χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας, από το 8ο, περίπου, έως το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Έδεσσας -Βέροιας και στην επαρχιακή οδό Αριδαίας – Σκύδρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Πιερία

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 17ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης -Ελασσόνας και από το 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου, στην επαρχιακή οδό Κολινδρού – Ρυακίων – Καστανίας.

Στις Σέρρες

Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 33 έως το 95,5 χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδάς – Σέρρες – Προμαχώνα με κατεύθυνση τον Λαγκαδά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: στην επαρχιακή οδό Σερρών – Χρυσοπηγής – Ορεινής, στην επαρχιακή οδό Σερρών – Ελαιώνα – Άνω Βροντούς, στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας – Λαγκαδίου, στην επαρχιακή οδό Σερρών – Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο), στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής, στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού, Σκοπιάς, Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγγίστας του Δήμου Νέας Ζίχνης και στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Ηλιοκώμης, Κορμίστας, Αγγίστας του Δήμου Αμφίπολης.

Στη Χαλκιδική

Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων οχημάτων, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: από το 38ο έως το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 29ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 31 έως το 50 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού από το 23ο έως το 45ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας – Ουρανούπολης, στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βάβδου – Σημάντρων, στην επαρχιακή οδό Σανών – Δουμπιών, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Πλανών, από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου -Αγ. Νικολάου, στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου και Δουμπιών, από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο και στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη, Πολυγύρου – Ταξιάρχη και Βραστάμων – Ταξιάρχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments