Ελλάδα

Κλειστά σχολεία Δευτέρα 15/2: Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν μαθήματα αύριο

Κλειστά σχολεία Δευτέρα 15/2: Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν μαθήματα αύριο
Κλειστά σχολεία Δευτέρα 15/2: Δείτε τη λίστα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

Από τη μια ο κορωνοϊός και από την άλλη η κακοκαιρία «Μήδεια» κρατούν μακριά τους μαθητές από τα σχολεία με αποτέλεσμα πολλά να είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα γυμνάσια και τα λύκεια, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας του χιονιού, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Πάντως, το ύψος του χιονιού στα πεδινά αγγίζει τα 30 εκατοστά, ενώ στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι αγγίζει τα 45 εκατοστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία στην Κοζάνη ήταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Φλώρινα στους – 10. Και σύμφωνα με τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να υπάρξει και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην ειδική αγωγή στην Αττική, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, αφού ο νομός θα επηρεαστεί κατά τη δεύτερη φάση, όπως γνωστοποίησε η ΕΜΥ. Ειδικότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση για τα κλειστά σχολεία στην ειδική αγωγή στην Αττική κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους και με στόχο την  καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά  φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τόσο τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων όσο και τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους που στις περισσότερες  περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των Δήμων που κατοικούν.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα  επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το  κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων και  πέραν της Δευτέρας.

Πού αλλού θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλία, στη Λαμία και στη Θράκη.

Επίσης, σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών ανά Δημοτική ή Περιφερειακή Ενότητα και για να δείτε ποιες σχολικές μονάδες και ποια τμήματα είναι σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments