Πολιτική

Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Είναι νωρίς για να δώσουμε σαφή απάντηση για παράταση του lockdown»

Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Είναι νωρίς για να δώσουμε σαφή απάντηση για παράταση του lockdown»
Βασίλης Κοντοζαμάνης: Η ανάγκη για πρόληψη ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού ήταν η αιτία πίσω από την επιβολή νέων μέτρων ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Είναι ακόμη νωρίς για μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα αν θα υπάρξει επέκταση του lockdown ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε συνέντευξή του σε εκπομπή στην ΕΡΤ, δηλώνοντας παράλληλα πως για να ανοίξει ο τουρισμός θα πρέπει να εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξεως του 45-50%.

Για lockdown και το Μάρτιο

«Είναι νωρίς να δώσουμε μια σαφή απάντηση αυτή τη στιγμή, τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας και βεβαίως στα τέλη του μήνα είναι να δούμε αν θα συνεχιστεί η απαγόρευση η όχι. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Προσπαθούμε με τα μέτρα που παίρνουμε να προλάβουμε καταστάσεις και αυτό που θέλουμε να προλάβουμε αυτή τη στιγμή είναι ένα τρίτο κύμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Θα έχουμε τα δεδομένα στη διάθεση μας τις επόμενες ημέρες για να δούμε εάν είμαστε στην αρχή ενός τέτοιου κύματος. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία. Η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι ένας από τους δείκτες που χρησιμοποιούμε προκειμένου να αποφασίσουμε τα μέτρα τα οποία παίρνουμε», κατέληξε.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης δήλωσε πως «το πιο πειστικό επιχείρημα είναι άμα δούμε στο χάρτη της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πρόληψης Νοσημάτων, πού βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ας μη μιλήσουμε για το πρώτο κύμα που είχαμε σαφώς μια μεγάλη επιτυχία που αναγνωρίστηκε διεθνώς, ακόμα και τώρα η χώρα μας τα έχει πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Και αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει έχουν αποδώσει, ότι υπάρχει σχέδιο συγκεκριμένο προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και σε κάθε περίπτωση».

Εστίαση

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εκτίμησε πως είναι πολύ νωρίς να απαντήσει για το άνοιγμα της εστίασης, καθώς «υπάρχει προετοιμασία σε αυτό, έχουμε και την εμπειρία. Όταν ανοίξαμε την οικονομία μετά το πρώτο lockdown, υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις και έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να δούμε πώς και αυτή τη φορά θα ανοίξουμε με ασφάλεια.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments