Αθλητισμός

ΑΕΛ – ΑΕΚ: 2-4

ΑΕΛ – ΑΕΚ: 2-4
ΑΕΛ - ΑΕΚ: Πέρασε με νίκη η Ένωση από τη χιονισμένη Λάρισα.

Η ΑΕΚ μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων απέναντι στην ΑΕΛ, κατάφερε να φύγει με το τρίποντο της νίκης από το Αλκαζάρ, στο εξ αναβολής παιχνίδι της Κυριακής για την 22η αγωνιστική της Super League που δεν μπόρεσε να γίνει λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης. Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ έκανε εντυπωσιακή επάνοδο. Οι Θεσσαλοί έβγαλαν αντίδραση με γκολ των Νικολιά-Ακούνια, αλλά οι κιτρινόμαυροι βρήκαν απάντηση με Αλμπάνη. Στην εκπνοή η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκαρτζό και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 2-4.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ ορεξάτη στο παιχνίδι. Απείλησε μόλις στο 2′ με τον Μάνταλο να βγάζει παράλληλη σέντρα για τον Ανσαριφάρντ που ανακόπηκε. Η ΑΕΛ απάντησε με την κεφαλιά του Ζίζιτς τρία λεπτά αργότερα, αλλά η Ένωση βρήκε δίχτυα στο 14′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα, ο οποίος το κέρδισε από τον Μπάγιτς. Τρία λεπτά είδαμε μία ακόμα συνεργασία που θύμισε τη φάση του 2′, ενώ στο 18′ το γυριστό, μονοκόμματο σουτ του Μπακάκη με το αριστερό κατέληξε για λίγο άουτ.

Μετά το 20′ οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν και να κάνουν επιθετικές ενέργειες, με χαρακτηριστικότερη την κεφαλιά του Ακούνια στο 37′, η οποία πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Η Ένωση όμως με μόνιμη απειλή τον Ολιβέιρα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Πορτογάλο να κάνει το 0-2 μετουσιώνοντας σε γκολ τη σέντρα-ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Με το προβάδισμα των δύο γκολ θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ θα έδινε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν διαφορετικήν άποψη και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έξοδο του Μπακάκη που τραυματίστηκε. Οι βυσσινί μείωσαν με τον Νικολιά στο 71′ και στο 80′ ο Ακούνια έφερε το ματς στα ίσια. Οι κιτρινόμαυροι πάραυτα είχαν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς, ακόμα και με το σκορ στο 0-2 (σουτ Γκαρσία στο 46′) ή στο 1-2 ( Ολιβέιρα στο 72′). Ακόμα και μετά το 2-2 οι κιτρινόμαυροι έφτιαξαν δύο ευκαιρίες με Μάνταλο (84′) και Σιμόες (87′).

Το ματς επεφύλασσε και άλλο σασπένς! Στο 90′ ο Αλμπάνης έφερε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ, με την ΑΕΛ να κερδίζει πέναλτι. Ο Αθανασιάδης ωστόσο απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκαρτζό και στα… καπάκια ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 2-4, βάζοντας στο τέλος σε αυτό το θρίλερ με φοβερό φινάλε.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63′ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ (53′ Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (63′ Μουκαντζό), Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο, Ακούνια, Νούνιτς (87′ Κουσίνο)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54′ Νταντσένκο), Νεντελιτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74′ Σιμόες), Ολιβέιρα (74′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments