Ελλάδα

Χανιά κακοκαιρία: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της «Μήδειας»

Χανιά κακοκαιρία: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της «Μήδειας»
Χανιά κακοκαιρία: Τα περισσότερα θέματα υπάρχουν στις περιοχές Τοπόλια, Έλος, Εννιά Χωριά, Ροδοβάνι, Σέμπρωνα, στον Αποκόρωνα και στα Σφακιά.

Η «Μήδεια» “χτυπά” και την Κρήτη, με την Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια και να «κρατήσουν» ανοικτό το οδικό δίκτυο προς Σέμπρωνα, Ομαλό, Σούγια, Παλαιόχωρα, Σφακιά καθώς και σε ορεινά σημεία του Αποκορώνου. Μάλιστα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σημειώνεται, ότι από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας με τα συνεργεία να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τα περισσότερα ζητήματα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Τοπόλια, Έλος, Εννιά Χωριά, Ροδοβάνι, Σέμπρωνα, στον Αποκόρωνα και στην περιοχή των Σφακίων. Σήμερα, όπως συνέβη και χτες, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων της Π.Ε. Επίσης, για την φροντίδα των αστέγων ο δήμος Χανίων έχει διαθέσει τις αίθουσες τριών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Τι προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ:

Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, αναφέρουν στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και βαθμιαία και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ειδικά για την Κρήτη:

  • Καιρός:  Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments