Ελλάδα

Ρεύμα διακοπή: Επανηλεκτροδοτήθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες

Ρεύμα διακοπή: Επανηλεκτροδοτήθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες
Ρεύμα διακοπή: Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, τα συνεργεία  του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση χιλιάδων νοικοκυριών.

Το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής, που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα, ενισχύεται περαιτέρω σήμερα με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που προσέρχονται από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια.

Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνέχισαν όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους και ό,τι άλλο είναι) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Καλεί επίσης, όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης πατώντας εδώ.

Παραμένει δραματική η κατάσταση σε κάποιες περιοχές

Η κατάσταση στον Διόνυσο παραμένει δραματική, με τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» να παραμένουν. Επίσης, ολονύχτια μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Άγιο Στέφανο έδωσαν τα συνεργεία αν και εκεί συνεχίζονται τα θέματα καθώς υπάρχουν κάτοικοι που είναι από τη Δευτέρα, εδώ και τέσσερις ημέρες δηλαδή, χωρίς ρεύμα.

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε το πέρασμα της θεομηνίας «Μήδεια» από τη χώρα μας, αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για τα πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν το πρόβλημα, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «έπρεπε τις προηγούμενες ημέρες να είχαν βγει συνεργεία και να εκτιμήσουν ποια δέντρα και κλαδιά είναι δυνατόν να πέσουν και να το προλάβουν. Η ευθύνη εδώ βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο».

Έτσι, «έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει ώστε να εικάσει και να κόψει και καθαρίσει όσα δέντρα έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε. Αλλά μόνο για αυτό».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός εκτίμησε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί ως το βράδυ της χθεσινής ημέρας, ενώ έκανε λόγο για εργώδη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων που ενεργούν «υπό ακραίες συνθήκες» για να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments