Διεθνή

Parasite: Το σκηνοθέτης έχει ήδη γράψει τη συνέχεια της ιστορίας

Parasite: Το σκηνοθέτης έχει ήδη γράψει τη συνέχεια της ιστορίας
Parasite: Η ιστορία της ταινίας που σάρωσε στα Όσκαρ πρόκειται να συνεχιστεί σύμφωνα με τον δημιουργό της.

Ένα χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του, «Parasite» (Παράσιτα) ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, Μπονγκ Τζουν – Χο αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε τη συνέχεια της, πιο συγκεκριμένα δύο σενάρια. Σε συνέντευξή του στο podcast «The Director’s Cut» δήλωσε: «Νιώθω ότι χωρίζω τον εγκέφαλό μου σε δύο ημισφαίρια, αριστερό και δεξί γράφοντας αυτά τα δύο σενάρια. Αλλά τελείωσα την περασμένη εβδομάδα».

Δεν αποκάλυψε πολλά για την πλοκή των ταινιών, αλλά ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι το ένα σενάριο είναι γραμμένο στα κορεατικά, ενώ το άλλο στα αγγλικά. Το κορεατικό φιλμ είναι τοποθετημένο στη Σεούλ και έχει μοναδικά στοιχεία τρόμου και δράσης, είπε ο Μπονγκ Τζουν-Χο. Όπως ανέφερε, το αγγλικό πρότζεκτ είναι δράμα βασισμένο σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 2016. Δεν γνωρίζω ακόμη, αλλά πρέπει να γυριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, σημείωσε.

Λίγα λόγια για τα “Παράσιτα”

Παράσιτα  είναι νοτιοκορεατική μαύρη κωμωδία – θρίλερ ταινία του 2019 σε σκηνοθεσία Πονγκ Τσουν-χο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σονγκ Κανγκ-χο, Λι Σουν-κιούν, Τσο Γιο-τζογνκ, Τσόι Γου-σικ και Παρκ Σο-νταμ, και ακολουθεί τα μέλη μιας φτωχής οικογένειας η οποία συνωμοτεί ώστε να προσληφθεί από μία πολύ πλουσιότερη οικογένεια, παριστάνοντας το επαγγελματικό προσωπικό.

Τα Παράσιτα πραγματοποίησαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο φεστιβάλ των Κανών στις 21 Μαΐου 2019, όπου έγιναν η πρώτη κορεατική ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα και η πρώτη με ομόφωνη ψήφο από τη Ζωή της Αντέλ. Άρχισε να προβάλλεται στη Νότια Κορέα στις 30 Μαΐου 2019 και ακολούθησε η προβολή και στον υπόλοιπο κόσμο τους επόμενους μήνες. Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές και κατατάχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας.Η ταινία είχε συνολικά έσοδα 257 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, τα περισσότερα για ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο, από τα οποία τα 74 εκατομμύρια στη Νότια Κορέα, όπου είναι η τρίτη δημοφιλέστερη ταινία όλων των εποχών από άποψη εσόδων.

Στα 92α βραβεία Όσκαρ ήταν υποψήφια για έξι βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερη Ταινία, η πρώτη υποψηφιότητα για κορεατική ταινία σε αυτή την κατηγορία, Καλύτερος Σκηνοθέτης, Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο, Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής και Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, κερδίζοντας τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, καθιστώντας την την πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, και ο Πονγκ Τσουν-χο έλαβε το όσκαρ σκηνοθεσίας. Στις 77ες Χρυσές Σφαίρες κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας και έλαβε επίσης τέσσερις υποψηφιότητες στα 73α BAFTA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments