Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Από σήμερα η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Κυριάκος Πιερρακάκης: Από σήμερα η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης τόνισε ότι από σήμερα ξεκινάει η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ξεκινά από σήμερα η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κι έχουν δηλαδή λάβει και τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 100.3. Λίγο αργότερα μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι: «όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά από το κλείσιμο του ραντεβού, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Με αυτόν το τρόπο κλείνει ο κύκλος σχετικά με τον εμβολιασμό για τον covid 19».

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το λαμβάνουν, από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τα ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού.

Όπως επεσήμανε κ. Πιερρακάκης «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα». Τονίζεται, τέλος, ότι τα στοιχεία λαμβάνονται από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και την παραγωγή του εγγράφου έχει το ΕΔΥΤΕ.

Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά των ημερών απάντησαν στη προχθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Πώς θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η κακοκαιρία Μήδεια «μας υποχρέωσε να αντιδράσουμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό κυρίως λόγω της επικινδυνότητας των μετακινήσεων των πολιτών. Αρχικά, όπως γνωρίζετε, στα βόρεια και ανατολικά του νομού και στη συνέχεια σε όλη την Περιφέρεια, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, αναβάλλαμε εμβολιασμούς και προγραμματισμένα ραντεβού.

Για όλα αυτά τα ραντεβού των συμπολιτών μας, αυτά τα οποία αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του εμβολιασμού για κάποιους και τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για κάποιους άλλους, έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού τους. Για αυτό σήμερα έχω μαζί μου τον Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους, που θα μας αναλύσει στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματιστούν αυτά τα ραντεβού και τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας των οποίων τα ραντεβού αναβλήθηκαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments