Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Εκσυγχρονίστε άμεσα το δίκτυο – Εμπαιγμός οι μικρές μειώσεις στο ρεύμα

ΚΙΝΑΛ: Εκσυγχρονίστε άμεσα το δίκτυο – Εμπαιγμός οι μικρές μειώσεις στο ρεύμα
ΚΙΝΑΛ: Για κυβερνητικό εμπαιγμό προς του πολίτες κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για μείωση χρέωσης σε λογαριασμούς ΔΕΗ.

Για εμπαιγμό των πληγέντων κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας την εξαγγελία του Πρωθυπουργού να μειωθεί η χρέωση των λογαριασμό της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 9 μόλις ευρώ, με ανακοίνωσή του. Το ίδιο αφορά και στην ανακοίνωση της ΔΕΗ να τα τριπλασιάσει.

«Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τις αστείες και προσβλητικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για το χάος που προκλήθηκε και ας πράξει κάτι στην ουσία. Εξάλλου οι πολίτες δεν εξαγοράζονται, έχουν γνώση, μνήμη, κρίση και θα καταδικάσουν όταν έρθει η ώρα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής ενώ υπογραμμίζει ότι η ουσία είναι να αυξηθεί η ανθεκτικότητα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μπορεί αυτό να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προκλήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η υπογειοποίηση των δικτύων είναι απαραίτητη σε πολλά σημεία της χώρας, και αποτελεί μία μεσο/μακροπρόθεσμη λύση. «Απαραίτητος είναι ο εκσυγχρονισμός του, με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, ώστε να ξέρει ο διαχειριστής του δικτύου πού και από πότε υπάρχει πρόβλημα, όπως και η προώθηση μικροδικτύων με τη χρήση τοπικών μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης και αυτοματοποιημένη νησιδοποίηση. Τεχνικές λύσεις υπάρχουν. ‘Αλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους πελάτες της που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω της πρόσφατης πρωτοφανούς κακοκαιρίας και ανακοινώνει επιπλέον ελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΕΔΔΗΕ για την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών, η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους. Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωσηγια τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών μας» ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΕΗ, σχετικά με τη μείωση στους λογαριασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments