Οικονομία

Συντάξεις: Έρχονται πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Συντάξεις: Έρχονται πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Συντάξεις: Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι συνταξιούχοι καθώς θα καταβληθούν χρήματα για τις συντάξεις Μαρτίου 2021.

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι συνταξιούχοι καθώς θα καταβληθούν χρήματα για τις συντάξεις Μαρτίου 2021.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων του Μαρτίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ποιες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην καταβολή των συντάξεων

Σύμφωνα με τον Νόμο 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζονται τα εξής:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατατέθηκε η τροπολογία για την προκαταβολή σύνταξης

Τι αναφέρει η τροπολογία για τα ποσά

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την χορήγηση προκαταβολής σύνταξης πριν την έκδοση τόσο της προσωρινής αλλά και της τελικής.

Στους ασφαλισμένους του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), χορηγείται προκαταβολή έναντι της συντάξεως που δικαιούνται, από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης έως το τέλος του μήνα έκδοσης προσωρινής απόφασης συνταξιοδότησης ή, ελλείψει αυτής, έως το τέλος του μήνα έκδοσης οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης.

2. Επί αιτήσεων συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, το ποσό που χορηγείται ως προκαταβολή, εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει συμπληρώσει βάσει των στοιχείων που τηρούνται στον e-ΕΦΚΑ ή δηλώνονται υπεύθυνα από τον ίδιο: α) κατ’ ελάχιστον δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης ή τέσσερεις χιλιάδες πεντακόσιες (4.500) ημέρες ασφάλισης και ηλικία εξήντα επτά ετών (67) ετών και άνω, ισούται με τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384,00) ευρώ, β) κατ’ ελάχιστον δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης ή τέσσερεις χιλιάδες πεντακόσιες (4.500) ημέρες ασφάλισης και ηλικία εξήντα δύο (62) έως εξήντα επτά (67) ετών, ισούται με τριακόσια εξήντα (360,00) ευρώ, γ) κατ’ ελάχιστον είκοσι (20) έτη ασφάλισης ή έξι χιλιάδες (6.000) ημέρες ασφάλισης και ηλικία εξήντα δύο (62) έως εξήντα επτά (67) ετών, ισούται με τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384,00) ευρώ, δ) τις απαιτούμενες κατά περίπτωση προϋποθέσεις του χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας και είναι κάτω των εξήντα δύο (62) ετών, ισούται με τριακόσια εξήντα (360,00) ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments